Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

14. 04. 2017. 16:23   >>  16:01

KRITIKOVALA ITF

Šarapova priznala da je pogriješila

Ruska teniserka, Marija Šarapova, krikovala je Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) što je nije upozorila da je uvrstila meldonijum na listu zabranjenih supstanci, ali je i priznala da je pogriješila.

Petostruka grend slem šampionka je prošlog marta, nakon što su njeni doping rezultati na Australijan openu bili pozitivni, priznala da je uzimala meldonijum zbog problema sa srcem, ali je tada istakla da nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih. Šarapova je suspendovana na dvije godine, ali je suspenzija smanjena na 15 mjeseci.

Svjetska antidoping agencija je početkom prošle godine uvrstila meldonijum na listu zabranjenih supstanci, poslije dokaza da povećava protok krvi i da poboljšava učinak.

"Zbog čega neko nije došao kod mene da razgovaramo privatno, kao zvaničnik sa sportistom, što bi riješilo sve probleme povjerljivosti, o kojima se kasnije pričalo", rekla je Šarapova za Tajms.

Ona je priznala da je pogriješila.

"Na kraju, ja sam pogriješila. Dobijala sam dozvole za sve što sam uzimala sedam godina i bila sam zadovoljna", dodala je 29-godišnja teniserka.

Šarapova će se na teren vratiti na turniru u Štutgartu, koji počinje 24. aprila.

Kao bivša grend slem šampionka i pobjednica završnog WTA turnira, Šarapova ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, uključujući i turnir u Štutgartu. U skladu sa WTA i pravilima antidoping programa, Ruskinja može da učestvuje na turniru u nedjelji kada joj ističe suspenzija, pod uslovom da prvi meč igra na dan ili dan pošto dobije pravo da se vrati na teren.

Prvo kolo turnira u Štutgartu se obično igra tri dana, tako da nekada najbolja teniserka svijeta ima pravo da zaigra 26. aprila.

Brojne teniserke i teniseri kritikovali su ustupke na račun Šarapove i njenog povratka na teren.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније