Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 04. 2017. 17:53 >> 17:28

NEDOSTAJU MU MEČEVI

Đokovića raduje povratak Federera i Nadala

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je više faktora odlučilo da igra protiv Španije u Dejvis kupu, među kojima je i što mu nedostaju mečevi kako bi ušao u formu. Kazao je da ga raduje povratak Rodžera Federera i Rafaela Nadal u vrh "bijelog sporta", jer su oni veoma bitni za tenis.

"Više faktora je uticalo. Preskočio sam Majami i nijesam daleko dogurao u Indijan Velsu, tako da početak sezone nije bio idealan. Nijesam imao puno mečeva, a to mi je potrebno, nezavisno od podloge, kako bih se vratio u željenu formu. Dejvis kup je jedino zvanično timsko takmičenje i tu je jedina šansa da predstavljamo zemlju pored Olimpijskih igara", rekao je Đoković na konferenciji za novinare Dejvis kup tima Srbije u Beogradu.

Srbija će se od petka do nedjelje boriti sa Španijom u četvrtfinalu Dejvis kupa, a predvodiće je drugi teniser svijeta.

On je rekao da je "sve dobro" kada je riječ o njegovom zdravstvenom stanju.

"Zbog povrede lakta sam nažalost bio spriječen da učestvujem u Majamiju. Tri puta sam u dva dana trenirao ovdje i nijesam imao bolove, što je dobro jer sam mnogo vremena posvetio oporavku. Uvjeren sam da ću biti spreman za duel", rekao je Đoković.

Drugi teniser planete protiv Španije očekuje veoma težak duel, bez obzira na to što u Beogradu neće biti u najjačem sastavu, bez Rafaela Nadala i Roberta Bautista-Aguta.

Istakao je da mu je krivo što Nadal neće igrati u Beogradu, ali da misli da će biti dobra borba i pored toga.

Đoković je godinama bio na vrhu svjetskog tenisa, a prvo mjesto je u međuvremenu prepustio Endiju Mareju. Kako je rekao, manji broj mečeva u posljednje vrijeme je za njega osvježenje.

"Imao sam sreću i zadovoljstvo da proteklih šest godina igram na izuzetno visokom nivou i pravim fantastične rezultate. Sada je to malo drugačije, ovo nijesam doživio dugi niz godina. Ali, osvježenje je sa jedne strane jer sam imao mnogo poteškoća sa tjelesnim problemima. Trebalo mi je malo i odmora, ali nijesam razočaran jer sam kod kuće sa sinom i ženom jer je to kvalitetno vreme sa porodicom, koje nemam toliko", rekao je Đoković.

On je dodao da je povratak Nadala, a naročito Rodžera Federera u vrh tenisa za svaku pohvalu.

"Federer - Nadal je vjerovatno najveće rivalstvo ikada. To što je Federer uradio na početku sezone je za svaku pohvalu i primjer da i u tim godinama može da se igra na vrhunskom nivou. Nadal je u sijenci, ali je i on imao fantastičan početak sezone. Lijepo je vidjeti ih na vrhunskom nivou, ipak su oni veoma bitni za naš sport", kazao je Đoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније