Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ mozzartsport.com ]

18. 03. 2017. 13:33   >>  13:07

KUZNJECOVA VS. VESNINA

Drugo rusko finale u istoriji Indijan Velsa

Ruskinje Svetlana Kuznjecova i Elene Vesnina boriće se za titulu na prestižnom turniru Premier kategorije u Indijan Velsu.

To je drugi put u istoriji ovog takmičenja da teniserke iz najveće zemlje svijeta igraju jedna protiv druge u finalu.

Prvi i do sada jedini put to se dogodilio 2006. kada je Marija Šarapova sa 6:1, 6:2 bila bolja od Elene Dementijeve.

Zanimljivo je da je sljedeće dvije sezone do finala stizala upravo Kuznjecova, ali ih je gubila, prvo od Slovakinje Danijele Hantuhove, a potom i od Srpkinje Ane Ivanović.

Ovaj put iskusna Sveta je u polufinalu bila bolja od Čehinje Karoline Pliškove i to u dva taj-brejka 7:6 (5), 7:6 (2). Njena sunarodnica se do finala probila pobjedom nad Francuskinjom Kristinom Mladenović rezultatom 6:3, 6:4.

Kuznjecova i Vesnina su začudo do sada igrale samo dva puta i časti su podijeljene.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 6,9 miliona dolara. Pobjednici slijedi 1.175.505 dolara i 1.000 WTA poena, a poraženoj u finalu 573.680 $ i 650 bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније