Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta, B92; Objavio: B.V. ]

16. 03. 2017. 09:15 >> 08:50
4

INDIJAN VELS

Đoković ispao, Rodžer bolji od Rafe

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Indijan Velsu, pošto je u osmini finala poražen od Australijanca Nika Kirjosa u dva seta, 4:6 i 6:7 (3), dok je Rodžer Federer u reprizi finala iz Melburna pobijedio Rafaela nadala u dva seta.

 

Đoković je poslije četiri godine, tri uzastopne titule i 19 vezanih trijumfa, pretrpio je prvi poraz na masters turniru u Indijan Velsu, kojim će na novoj ATP listi izgubiti i 910 bodova.

Kirjos je do drugog trijumfa u isto toliko međusobnih duela s Djokovićem došao poslije sat i 52 minuta igre.

Australijanac je protiv drugog tenisera svijeta odigrao ponovo jedan od najkvalitetnijih mečeva, prije svega zahvaljujući tome što Đokoviću nije dozvolio da dođe ni do jedne brejk lopte na meču.

S druge strane, on je na samom početku meča stigao do brejka, a potom je konstantno pritiskao servise srpskog tenisera, ali nije uspijevao da dođe do brejka.

Stečenu prednost od starta meča Kirjos je lako sačuvao, pa je poslije 45 minuta igre vodio sa 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je nešto veća borba, ali su prije svega obojica bili sigurni na svoje servise, pa je taj period igre odlučen u taj-brejku.

Kirjos je u taj-brejku odmah na početku stigao do prednosti, napravivši mini-brejk, dok Đoković s druge strane nikako nije uspijevao da oduzme servis rivalu, pa je tako Australijanac taj period dobio sa 7:3.

Kirjos će u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu igrati protiv Federera koji je sa 6:2 i 6:3 pobijedio Španca Rafaela Nadala.

Teniski klasik bio je riješen za 70 minuta, deseti teniser svijeta je šest pozicija bolje plasiranom rivalu dozvolio svega pet gemova i samo jednu brejk šansu.

Federer je na startu meča uzeo brejk Nadalu u veoma dugom gemu, potom ga je potvrdio, dominirao u svakom segmentu igre i u osmom gemu iskoristio prvu set loptu.

Drugi set su otvorila dva perioda igre u kojima su serveri bili sigurni, da bi Federer novim oduzetim servisom Nadalu stekao kapitalnu prednost i sigurnu pobjedu.

Odnos u međusobnim duelima je i dalje u korist španskog tenisera, ali su dva uzastopna trijumfa prvog člana “Velike trojke” protiv istog rivala iz društva znači da će Nadal šansu za revanš morati da traži tek u sezoni “šljake”.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније