Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me/B92 [ Objavio: O.Z. ]

13. 03. 2017. 13:32   >>  13:08 6

ISPAO ČILIĆ

Federer ekspresno, Nadal i Dimitrov sigurni

Švajcarski teniser Rodžer Federer uspješno je započeo nastup u Indijan Velsu, prvom Mastersu u sezoni. Dalje su prošli i Rafael Nadal i Grigor Dimitrov.

Federer je u dva seta savladao Stefana Robera iz Francuske, rezultatom 6:2, 6:1.

Osvajač 18 Gren slem titula završio je posao za otprilike sat vremena protiv jefnog od rijetkih igrača koji su stariji od njega.

Rodžera u narednom kolu očekuje domaći predstavnik Stiv Džonson, koji je nakon velike borbe eliminisao Kevina Andersona sa 2:1 u setovima. U taj brejku trećeg seta bilo je 7:4 za Džonsona.

U noći između nedjelje i ponedjeljka dogodilo se još jedno veliko iznenađenje – domaći takmičar Tejlor Fric eliminisao je Marina Čilića.

19-godišnji Amerikanac pobijedio je šestog nosioca turnira nakon preokreta, rezultatom 4:6, 7:5, 6:4.

Hrvat je poslije dobijenog prvog, izgubio drugi set, ali mu nije pomoglo ni to što je u odlučujućem delu igre prvi stigao do preokreta. Fric se vratio i trijumfovao nakon više od dva sata i 15 minuta.

Njegov protivnik u narednoj frundi biće Malek Džaziri.

U naredno kolo danas se plasirao i Australijanac Nik Kirjios, koji je savladao 31-godišnjeg Argentinca Horasija Zebaljosa sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:4.

Kasno sinoć po našem vremenu Rafael Nadal i Grigor Dimitrov su bez većih problema obezbijedili treću rundu Indijan Velsa.

Šesti teniser svijeta bez problema je dobio 145. igrača sa ATP liste, Argentinca Giralda Pelju, sa 6:3, 6:2, u meču drugog kola.

U prvom setu Nadal je u dva navrata došao do brejka, u drugom je jednom više oduzeo servis protivniku, a u narednoj rundi igraće protiv sunarodnika Fernanda Verdaska, koji je samo u porvom setu imao problema sa Francuzom Pjerom Erberom - 2:0 (7:6, 6:1)

Bugarski teniser, Grigor Dimitrov, ubjedljivo je trijumfovao u prvom međusobnom susretu nad Mihailom Južnjim, sa 6:4, 6:0, za sat i 11 minuta igre.

Trinaesti teniser svijeta do prvog brejka je došao rano, u drugom gemu, Rus je odmah uzvratio, i do rezultata 4:4 duel je bio neizvestan. Onda je uslijedila serija od osam dobijenih gemova u korist Dimitrova, koji u trećoj rundi igra protiv Amerikanca Džeka Sok koji je savladao Henrija Leksonen iz Švajcarske sa 2:1 u setovima.

Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupni nagradni fond od 6.993.450 dolara.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније