Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

B92 [ Objavio: O.Z. ]

12. 03. 2017. 10:19 >> 09:54

SENZACIJA NA INDIJAN VELSU

Marej eliminisan od 129. igrača svijeta

Vasek Pospišil, trenutno 129. igrač na ATP listi, napravio je veliku senzaciju na startu Mastersa u Indijan Velsu pobjedom nad Endijem Marejem.

Pospišil je savladao najboljeg tenisera svijeta rezultatom 6:4, 7:6 (7-5), poslije skoro dva sata igre.

Endi od samog starta meča nije ličio na sebe, potvrdio je uprkos tituli u Dubaiju da ove sezone nije ni u približno dobroj formi kao prošle, pa je u prvom setu dva puta ispuštao prednost brejka.

Kanađanin se eskpresno vraćao, a od rezultata 2:4 nanizao je četiri gema i najavio najveći trijumf u karijeri.

To je postalo mnogo realnije kada je oduzeo servis rivalu na startu drugog, ali se Britanac brzo vratio, poslije čega se bez previše uzbuđenja ušlo u taj brejk.

Vasek je napravio dva mini brejka, ekspresno poveo 6:2 u dodatnom gemu i povratka za Marija nije bilo, pa je doživio i treći poraz ove sezone. Međutim, on će izgubiti samo 20 bodova jer je prošle sezone takmičenje završio u trećoj rundi.

“Ovo je nevjerovatan osjećaj, sve se desilo tako brzo. Imao sam tešku prošlu godinu iz mnogo, mnogo razloga. Osjetio sam u posljednjih nekoliko mjeseci da mi se vraća ‘glad’ za pobjedama i da mi je motivacija na terenu na visokom nivou. Predosjećao sam da dolazi veliki rezultat, vjerovao sam u svoje sposobnosti, ali mi je ovo bilo potrebno da skupim sve djelove slagalice. Nevjerovatno je pobijediti prvog igrača na svijetu, ovo je najveći trijumf u karijeri, oduševljen sam”, rekao je Pospišil.

Prokletstvo Mareja u kalifornijskoj pustinji je nastavljeno – Indijan Vels je ostao jedan od dva Mastersa koje nije osvojio, a do sada je igrao samo jedno finale, davne 2009. godine je izgubio od Rafaela Nadala.

“Ne znam zašto je tako jer sam trenirao normalno i igrao poprilično dobro na treninzima. Nekih godina sam igrao dobro, a tokom nekih me baš i nije htjelo. Ne znam šta se događa, da li je zbog uslova… Činjenica je da ovdje ne igram svoj najbolji tenis”, rekao je Endi, a onda i pohvalio protivnika.

“On uvijek igra tako, možda je danas bio malo bolji nego inače. Bio je čvršći sa osnovne linije, a to vam obično daje više prilika da priđete mreži. Ako pravite greške u prva tri-četiri udarca u razmjeni, nije lako da napadnete. U suprotnom, strpljenje će vas dovesti u priliku da izađete na mrežu”.

Momak iz Vernona će u trećem kolu igrati protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića, koji je pobijedio Španca Felisijana Lopesa 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 7:6.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније