Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 06. 2013. 09:47 >> 09:47

GOLF ZA PRIMJER

Marej: Mijenjati sistem bodovanja

Trenutno drugi teniser na ATP listi Endi Marej smatra da bi sistem bodovanja u tenisu trebalo promijeniti.

Marej je kazao da bi u tenisu trebalo primijeniti pravila bodovanja slična onim u golfu, da se uzima u obzir učinak igrača u posljednje dvije godine.

Rafael Nadal je pobijedio na 43 od 45 mečeva otkad se vratio na teren poslije sedmomjesečne pauze, ali će na Vimbldonu biti peti nosilac.

"U tenisu ako ne igrate četiri ili pet mjeseci, gotovo je nemoguće da zadržite istu poziciju. Rafa je postavljen za petog nosioca, a svima je jasno da je zaslužuje bolju poziciju", kazao je Marej.

"Tako funkcioniše sistem u tenisu, računa se samo posljednja sezona. Kada bi bilo kao u golfu, gdje se računaju dvije, najbolji igrači bi mogli da zadrže svoje pozicije i pored odsustva sa terena", dodao je Škot.

Prije 2001. nosioce na Vimbldonu određivala je specijalna komisija, dok se sada gleda ATP lista, učinak tenisera na travi u zadnje dvije sezone i učinak tokom cijele posljednje sezone. Nadal se neće naći među prva četiri nosioca u Londonu, jer je prošle godine izgubio od Lukasa Rosola u drugom kolu.

"Vidio sam da kladionice za prvog favorita stavljaju Đokovića, ja sam odmah iza njega, rafa je treći, a onda slijedi Federer. Ali ko zna? Pogotovo kada se uzme u obzir kako je Rafa igrao na Rolan Garosu, može da dobije svakoga ako igra tako", kazao je Marej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније