Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

22. 01. 2017. 14:02   >>  13:38

AUSTRALIJAN OPEN

Prošli Federer, Vavrinka, Mugurusa i Conga

Švajcarski teniser, Rodžer Federer plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedio petog tenisera svijeta Keija Nišikorija iz Japana poslije pet setova, 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3.

Četvorostruki osvajač Australijan opena pobijedio je za tri sata i 24 minuta i 13. put u posljednjih 14 godina se plasirao u četvrtfinale tog turnira.

Nišikori je poveo u prvom setu sa 5:1, ali je Federer uspio da preokrene na 6:5. Nišikori je poslije toga osvojio gem na svoj servis, a zatim je dobio taj-brejk sa 7:4. Federer je uzvratio, u naredna dva seta četiri puta je oduzeo servis Nišikoriju i preokrenuo je na 2:1.

Japanski teniser je u petom gemu četvrtog seta oduzeo servis Federeru što mu je bilo dovoljno da izjednači na 2:2.

Federer, 17. na ATP listi, bez većih problema osvojio je peti set, napravio je brejk u drugom gemu, dok je posljednji deveti gem osvojio bez izgubljenog poena i pobijedio.

Nišikori je kod rezultata 0:3 u petom setu tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa leđima.

Osvajač 17 grend slem titula igraće u četvrtfinalu protiv 50. tenisera svijeta Miše Zvereva, koji je danas poslije četiri seta pobijedio prvog na ATP listi, Britanca Endija Mareja.

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobijedio 89. igrača svijeta Italijana Andreasa Sepija poslije tri seta, 7:6, 7:6, 7:6.

Sva tri seta riješena su u taj-brejku, a obojica su tokom meča napravili po dva brejka, u prvom i trećem setu.

Četvrti teniser svijeta Vavrinka je taj-brejk prvog seta dobio sa 7:2, dok je u drugom i trećem setu bilo po 7:4.

Vavrinka će u četvrtinalu igrati protiv 12. tenisera svijeta, Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je pobijedio 51. na ATP listi Britanca Danijela Evansa sa 6:7, 6:2, 6:4, 6:4.

Sedma teniserka svijeta Španjolka Garbinje Mugurusa pobijedila je poslije 65 minuta Soranu Kirsteu iz Rumunije sa 6:2, 6:3.

Mugurusa, koja je plasmanom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji rezultat na Australijan openu, igraće protiv bolje iz duela branioca titule Andželik Kerber iz Njemačke i Amerikanke Koko Vandevej. Taj meč je na programu kasnije danas.

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u četvrtfinale, drugi put u posljednje tri godine, pošto je pobijedila Monu Bartel iz Njemačke sa 6:3, 7:5.

Venus Vilijams, koja je u finalu Australijan opena 2003. izgubila od mlađe sestre Serene, igraće u četvrtfinalu protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, koja je danas pobijedila sunarodnicu Svetlanu Kuznjecovu sa 6:3, 6:3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније