Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 01. 2017. 15:13 >> 15:53

2. KOLO U MELBURNU

Marej lako, ispali Čilić i Kirjos

Prvi teniser svijeta Britanac Endi Marej plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je danas pobijedio Rusa Andreja Rubljova u tri seta, 6:3, 6:0 i 6:2.

Marej je u njihovom prvom međusobnom duelu do trijumfa došao poslije sat i 36 minuta igre.

Poslije izjednačenog početka meča, Marej je u šestom gemu prvog seta stigao do brejka, a kasnije se ispostavilo da mu taj oduzeti servis bio dovoljan za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu Britanac je u potpunosti nadigrao 19-godišnjeg Rusa, 152. tenisera na ATP rang-listi. Marej je odlično servirao u drugom setu, a bio je i agresivan na servis Rubljova i s tri brejka došao do vođstva od 2:0 u setovima.

U istom ritmu Marej je nastavio i u trećem setu, Rubljov nije imao odgovor na agresivnu igru najbolje rangiranog tenisera svijeta, pa je Britanac s dva brejka došao do pobjede i izborio plasman u treće kolo.

Marej će se u trećem kolu Australijan opena sastati sa Amerikancem Semom Kverijem koji je u drugom kolu sa 3:0 pobijedio Australijanca Aleksa de Minora.

Evans izbacio Čilića, Sepi bolji od Kirjosa

Britanski teniser Danijel Evans plasirao se danas, prvi put u karijeri, u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobijedio sedmog igrača svijeta Marina Čilića iz Hrvatske u četiri seta, 3:6, 7:5, 6:3, 6:3.

Evans, 51. teniser svijeta, pobijedio je za tri sata, pet puta je oduzeo servis Čiliću, koji je napravio tri brejka.

Britanac će u trećem kolu igrati protiv pobjednika duela Australijanca Bernarda Tomića i Viktora Estrele Burgosa iz Dominikanske Republike.

Italijanski teniser Andreas Sepi plasirao se u treće kolo pošto je poslije preokreta pobijedio domaćeg igrača, 13. na ATP listi, Nika Kirjosa sa 1:6, 6:7, 6:4, 6:2, 10:8.

Sepi je u 16. gemu petog seta spasio meč loptu, a u narednom gemu oduzeo je servis Kirjosu, koji je kod brejk lopte napravio dvostruku servis grešku.

Sepi, 89. teniser svijeta je posluhe toga osvojio gem na svoj servis i pobijedio poslije tri sata i devet minuta, kada je as udarcem iskoristio meč loptu.

On će u trećem kolu igrati protiv Belgijanca Stiva Darsisa, koji je pobijedio Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:3, 2:6, 6:4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније