Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

09. 06. 2013. 17:42 >> 18:11

ROLAN GAROS

Nadalov osmi trofej u Parizu

Rafael Nadal nastavio je sa terorisanjem protivnika u Parizu. David Ferer nije imao šanse u finalu, pa je do osmog trijumfa na Rolan Garosu Rafa stigao poslije dva sata i 16 minuta - 6:3, 6:2, 6:3. Španac je tako postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio neki Gren slem osam puta.

Nadal odmah na startu bez većih problema stigao je do prvog brejka. Međutim, stariji od dvojice Španaca u četvrtom gemu stigao do dvije brejk prilike i drugu je iskoristio. Nadal je međutim, u sedmom gemu napravio još jedan brejk - 4:3. Tu je praktično i završen prvi set, preostala dva gema Nadal je dobio, iako je Ferer u osmom gemu imao jednu brejk loptu.

Seriju dobijenih gemova sa kraja prvog, Nadal je produžio i na početak drugog seta. Dobio je neizvjestan prvi gem, a zatim je stigao do novog brejka. Ferer je nakon sedam uzastopno izgubljenih gemova napokon prekinuo seriju Nadala i smanjio na 3:1.

Nadal je potom u 15-minutnom gemu uspio da spasi nekoliko brejk lopti i povede sa 4:1, a zatim je uslijedio prekid, jer je u teren uletio jedan huligan sa bakljom, ali je obezbjeđenje reagovalo munjevito, i spriječilo ga da napravi veći incident. To je uticalo na Rafu da izgubi gem, ali brzo se trgao i dobio naredni sa 6:2.

Majorčanin je na početku trećeg seta poveo sa 2:0, međutim Ferer je uspio da se konsoliduje i po ko zna koji put se vrati u meč sa dva uzastopna gema.  Samo se čekalo kada će Nadal prelomiti. To se dogodilo u osmom gemu, napravio je brejk za 5:3, a zatim je bez problema odservirao za osmu titulu u Parizu i 12. Gren slem ukupno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније