Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ rtcg, beta ]

28. 12. 2016. 19:47 >> 22:08
2

ZBOGOM TENISU

Ana Ivanović završila karijeru

Srpska teniserka Ana Ivanović saopštila je, na svom Fejsbuk profilu, da završava igračku karijeru.

Nekadašnja prva igračica svijeta odlučila je da se povuče u 29. godini prije svega zato što više nije mogla da igra na najvišem nivou.

Ivanovićeva je prošle sezone odigrala svega 15 mečeva zbog problema sa nekoliko različitih povreda, dok je drugi dio sezone u potpunosti propustila.

Najveći uspjeh ostvarila je 2008. kada je osvojila Rolan Garos i istovremeno postala i prva igračica svijeta. Taj status je zadržala 12 sedmica, a osvojila je ukupno 15 WTA titula i zaradila oko 15,5 miliona dolara.

Ana Ivanović je supruga čuvenog njemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera.

Ivanovićeva je nedugo nakon što je objavila kraj profesionalne teniske karijere za sajt WTA dala svoj prvi intervju. Prvo pitanje je glasilo kako se osjeća nakon što je saopštila tu odluku.

"Bila sam malo nervozna, ali dobro sam", rekla je Ivanovićeva.

"Nijesam donijela odluku preko noći, bila mi je na umu već neko vrijeme. Pokušala sam da pratim svoje srce, jer je to za mene uvijek najbolji put. Počela sam da igram tenis jer sam zavoljela taj sport. I dalje ga volim, ali je vrijeme da krenem dalje iz različitih razloga. Nijesam imala sreće sa povredama, prije dve godine bila sam u Top 10, ali borila sam se sa tijelom i povredama. Tako da sada zaista osjećam da je vrijeme da se povučem", rekla je 29-godišnja Ivanovićeva.

Ivanovićeva je istakla da je ponosna na sve što je uradila u karijeri i dodala da su joj svi usponi i padovi pomogli da postane osoba koja je danas. Ivanovićeva je svoj prvi trofej osvojila u Kanberi 2005. godine, a najveći uspjeh ostvarila je 2008. osvajanjem Rolan Garosa.

"Bila sam samo djevojka koja je uživala u tenisu i nijesam razmišljala o posljedicama. Vremenom naučite da postoji pritisak, da postoje očekivanja i tada prestanete da igrate slobodno. Mislim da nikada nijeste u potpunosti pripremljeni za uspjeh, ali mislim da su mi bili potrebni iskusniji ljudi u mom timu koji bi me naučili kako da se nosim sa pritiskom. Ali, sve to mi je pomoglo da shvatim da sve da preživim", rekla je ona.

Ivanovićeva je navela da će joj najviše nedostajati prijatelji.

"Definitivno će mi najviše nedostajati prijatelji koje sam stekla tokom godina, ali se nadam da ću ih ponovo sresti. Ironija je i što će mi nedostajati i putovanja, iako se radujem što ću više biti kući. Ali, nedostajaće mi putovanja jer uživam na lijepim mjestima kao što je Australija", rekla je Ivanovićeva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније