Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 06. 2013. 20:00 >> 20:00
4

ROLAN GAROS

Novak i Rafa zakazali duel u polufinalu

Novak Đoković nije dozvolio nikakvo iznenađenje u duelu sa veteranom Tomijem Hasom. Odličnom igrom prvi reket svijeta je završio posao u tri seta (6:3, 7:6, 7:5) za plasman u polufinale Rolan Garosa, gdje ga, kao što se i očekivalo, očekuje duel sa Nadalom, koji je takođe sa 3:0 bio bolji od Vavrinke!

U prvom setu igralo se gem za gem, sve do sedmog gema, kada Novak konačno stiže do brejka. To je bio i odlučujući trenutak za osvajanje prvog seta.

Najveća borba vođena je u drugom setu, koji je odlučen u taj-brejku,  koji je Has bolje započeo, poveo sa 4:2, ali je srpski teniser bio najbolji kad je najpotrebnije i uspio da preokrene i povede sa 2:0 u setovima.

U prvoj polovini trećeg seta gledali smo sličan razvoj događaja kao u prvom setu. Novak je uspeo da u idealno vrijeme da stigne do brejka, povede sa 5:3 i kada se i očekivalo da privede kraju, on je stao.

Has uspijeva da vrati brejk, izjednači na 5:5 i produži neizvjesnost. Ipak, Đoković se brzo vratio u svoj ritam, dobio naredna dva gema, za konačnih 7:5 u trećem setu.

Kao što se i očekivalo, u polufinalu ćemo gledati spektakl, duel Đoković - Nadal, pošto je u isto vrijeme Španac deklasirao Vavrinku sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:1.

U ovom duelu nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je očigledno Vavrinku mnogo koštao maraton u osmini finala protiv Gaskea.

Rafa je potvrdio da igra sve bolje, kako se Gren slem odmiče, pa je doslovno deklasirao nemoćnog Vavrinku.

Nadal se plasirao u 20. polufinale jednog Gren slema. U drugom polufinalu sastaće se Španac David Ferer i Francuz Žo Vilfred Conga.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније