Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 06. 2013. 17:15 >> 17:15

ROLAN GAROS

Šarapova i Azarenka za finale

Uprkos sjajnom početku meča Jelena Janković nije uspela da sruši prošlogodišnju pobjednicu Rolan Garosa Mariju Šarapovu, koja je pobijedila nakon velike borbe i tri seta – 0:6, 6:4, 6:3. U polufinalu je čeka Viktorija Azarenka koja je u dva seta bila bolja od Marije Kiriljenko (7:6, 6:2)

Druga teniserka svijeta očajno je otvorila meč, što je Jelena maksimalno iskoristila i za samo pola časa pregazila Šarapovu sa šest vezanih gemova.

Ipak, već na početku drugog seta Ruskinja se trgla. Odmah je oduzela servis protivnici, a nakon šest odigranih gemova imala je prednost od 5:1. Jankovićeva je uspela da veže tri gema, ali nije imala snage za totalni preoket, pa je rezultat bio poravnan na 1:1.

Treći set je jedini donio neizvjesnot. Do šestog gema nije bilo brejkova, a prva je do prednosti stigla Marija Šarapova u sedmom gemu. U maratonskom osmom gemu uspjela da materijalizuje stečenu prednost i povede sa 5:3.

Do kraja Jelena nije uspjela da se vrati u igru pa se Šarapova plasirala u polufinale Rolan Garosa.

U veoma neizvjesnom meču, treći nosilac Viktorija Azarenka uspjela je da nadigra Kiriljenko i tako izbori svoje prvo polufinale na drugom gren slemu sezone.

U prva četiri gema prvog seta, viđena su po dva brejka na obje strane, a prva koja je uspjela da zadrži svoj servis bila je Ruskinja. Sve do rezultata 5:5, nije bila novih brejkova, a onda je Azarenka došla do šanse da servira za set, međutim Ruskinja je uzvratila ribrejkom i otišlo se u taj-brejk.

 U odlučujućem gemu prvog seta, Azarenka je tri puta napravila mini-brejk, pa je Bjeloruskinja okončala prvi set u svoju koist sa 7:3.

U drugom setu viđeno je mnogo manje uzbuđenja, ali je Azarenka uspjela da napravi dva brejka i tako izbori plasman u polufinale

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније