Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

04. 06. 2013. 18:58 >> 18:58

3 SETA DOVOLJNA

Conga "počistio" Federera

Rodžer Federer završio je takmičenje na Rolan Garosu u četvrtfinalu. Švajcarac nije mogao da parira danas odličnom Žo-Vilfredu Congi, koji ga je savladao u tri seta sa 7:5, 6:3, 6:3.

Federer je igrao dobro samo na početku prvog seta. Napravio je brejk za vođstvo 3:2, ali je Conga odmah nakon toga preuzeo inicijativu, do kraja seta napravio dva brejka, a na semaforu bilo je 1:0 za domaćeg tenisera.

Dobru igru iz prvog, Conga je prenio i u drugi set, u kojem je imao prednost od 5:2, nije se trudio da napravi brejk, nego je čekao svoj servis da osvoji i drugi set, što mu je i pošlo za rukom.

Nekadašnji prvi reket svijeta, i pored želje da dokaže da još uvjek može da igra na vrhunskom nivou, nije uspio da se vrati u meč. Treći set je počeo sa Conginim brejkom, na šta je Švajcarac uzvratio istom mjerom, ali nošen publikom Francuz uspijeva da eliminiše Federera poslije nepuna dva sata borbe.

Federer je još jednom četvrtfinale bilo kobno u Parizu, isti učinak je imao i 2001. i 2010. Conga će u polufinalu igrati protiv Davida Ferera, koji je eliminisao zemljaka Tomija Robreda sa 6:2, 6:1, 6:1.

Raspoloženi Ferer deklasirao je Robreda za nepunih sat i po vremena igre, pa nas sigurno očekuje zanimljiv polufinalni meč.

Ko će se sastati u drugom polufinalu saznaće se u srijedu kada igraju Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka, odnosno Novak Đoković i Tomi Has.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније