Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

01. 06. 2013. 22:22 >> 22:22
2

ROLAN GAROS

Đoković se osvetio Dimitrovu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvetio se Grigoru Dimitrovu, zbog poraza u drugom kolu Mastersa u Madridu i plasirao se u osminu finala na Otvorenom prvenstvu Francuske - 6:2, 6:2, 6:3 i upisao 500. pobjedu u svojoj karijeri. Rafael Nadal plasirao se u naredno kolo Rolan Garosa pobijedivši Fabija Fonjinija sa 7:6, 6:4, 6:4.

U narednoj rundi takmičenja Đokovića očekuje meč sa boljim iz duela Viktor Hanesku - Filip Kolšrajber.

Novak je odmah na startu zaigrao veoma agresivno, ubrzo stekao dva brejka prednosti i furiozan start krunisao vođstvom od 4:1. U nastavku Srbin je bez mnogo muke dobio dva servis gema i posle pola sata slavio sa 6:2.

Identičnim rezultatom okončan je i drugi set. U trećem setu Đoković je na startu odmah načinio brejk, a novi je viđen u petom gemu (4:1) i već tada je bilo jasno ko ide dalje. Đoković je do kraja seta zatražio medicinsku pomoć zbog bola u desnom ramenu, ali ga to nije spriječilo da sačuva brejk prednosti za plasman u osminu finala.

Iako za razliku od prva dva meča nije izgubio set, sedmostruki šampion u Parizu je ponovo pokazao prosječnu igru.

Fonjini je u prvom setu imao brejk viška, imao je i brojne šanse u taj-brejku, baš kao i u drugom setu.

Nadal je, međutim, važne poene igrao dobroi to je na kraju odnijelo prevagu. Naredni rival Nadal je Japanac Kei Nišikori.

Japanac je savladao domaćeg predstavnika Benou Pera sa 6:3, 6:7, 6:4, 6:1 i tako postao prvi Japanac poslije 75 godina, koji se plasirao u osminu finala Rolan Garosa.

Nišikori je u odličnoj formi u prethodnih godinu i po dana i stigao je do 13. mjesta na svijetu. Protiv nervoznog Pera, Nišikori je prilično lako izašao na kraj, a iskoristio je već prvu meč loptu.

Janko Tipsarević je zaustavljen od Mihaila Južnjog. Ruski teniser je sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4 i 6:3, poslije nešto više od dva sata igre.

Tipsarević nije uspio da se oporavi nakon maratona sa Verdaskom u petak, a Južnji, , je dobrom igrom riješio prva dva seta identičnim rezultatom - 6:4 , 6:4, da bi u trećem setu, ruski teniser samo završio započeti posao.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније