Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

14. 10. 2016. 12:26 >> 12:11

MASTERS - ŠANGAJ

Đoković se mučio, ide na Bautistu Aguta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Šangaju, pošto je danas pobijedio Njemca Mišu Zvereva sa 3:6, 7:6, 6:3.

Prvi teniser svijeta, koji brani titulu u Šangaju, u polufinalu će igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta koji je ranije danas pobijedio Žoa-Vilfreda Congu.

Đoković je odigrao meč ispod svog nivoa, mučio se, imao je set zaostatka, servirao je za ostanak u meču, ali je uspio da preokrene rezultat i plasira se u polufinale.

Njemački teniser je već u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Đokoviću, a potom je u devetom još jednom napravio brejk i poveo sa 1:0 u setovima poslije 40 minuta igre.

Đoković je i drugi set loše počeo pošto je odmah na startu ispustio svoj servis, ali je u trećem gemu uspio da vrati brejk, a potom i da izjednači na 2:2.

Prvi igrač svijeta nije igrao svoj najbolji tenis, ali je u sedmom gemu napravio brejk i preokrenuo rezultat u drugom setu. Đoković je, međutim, već u narednom gemu ispustio prednost pa se taj set riješio u taj-brejku.

Uz veliku podršku publike Đoković je dobro odigrao taj-brejk, dobio ga je sa 7:4 i odveo meč u treći, odlučujući set.

Srpski teniser je na početku trećeg seta ušao u dobar ritam, pa je dobio prva tri gema, uz jedan brejk. Đoković je stečenu prednost bez većih problema sačuvao do kraja i plasirao se u polufinale poslije skoro dva i po sata igre.

Bautista Agut za sat do polufinala 

Španski teniser Roberto Bautista Agut plasirao se u polufinale mastersa u Šangaju, pošto je pobijedio Francuza Žoa-Vilfreda Congu u dva seta 6:3, 6:4.

Meč Bautiste Aguta i Conge, 19. i 13. tenisera svijeta, trajao je samo sat i 13 minuta.

Španac je odlično počeo meč, napravio je dva brejka i vrlo brzo poveo sa 4:0. Conga je do kraja tog dijela igre uspio da vrati jedan brejk i smanji na 5:3, ali je Bautista Agut već u narednom ponovo oduzeo servis Francuzu i poveo sa 1:0.

Teniseri su u drugom setu bili sigurni na svoj servis sve do desetog gema kada je Bautista Agut napravio odlučujući brejk u meču.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније