Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

12. 10. 2016. 23:01 >> 22:47

ZBOG ZVIŽDUKA

Kirjos kritikovao navijače pa se izvinio

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da ništa ne duguje navijačima, poslije zvižduka koje je dobio zbog slabog zalaganja u meču drugog kola mastersa u Šangaju protiv Miše Zvereva.

Kirjos je danas izgubio od Zvereva sa 3:6, 1:6, a tokom meča je u više navrata prilikom servisa nezainteresovano samo prebacio lopticu preko mreže. On je u jednom poenu odmah po servisu krenuo ka klupi, pa protivniku nije bilo teško da osvoji poen. Australijanac se raspravljao sa jednim navijačem, a od sudije je dobio upozorenje zbog psovanja.

"Ništa im ne dugujem", rekao je Kirjos, prenio je BBC.

Kirjos je juče pobijedio Sema Kverija u prvom kolu, a poslije meča je rekao da mu je bilo dosadno.

On je priznao da je danas "htio da se izvuče na lakši način" i da je malo "tapkao" lopticu protiv Zvereva, ali je rekao da navijači nijesu u pravu što ga kritikuju.

"Da znaju šta pričaju, oni bi bili na teniskom terenu. Zaista ne mogu da razumijem. Oni ne znaju kroz šta prolazim. Ako vam se ne sviđa, ne tražim da dolazite da gledate meč, samo idite. Ako ste tako dobri u davanju savjeta i tako dobri u tenisu, zašto nijeste dobri kao ja? Zašto nijeste na turnirima?", rekao je on.

Kirjos je dodao da ga uopšte nije briga da li će se plasirati na Završni ATP turnir u Londonu, na kome učestvuje osam najboljih igrača. On je 12. teniser svijeta, što mu je najbolji plasman na ATP listi.

Kirjos se nekoliko sati poslije današnjeg meča izvinio putem Tvitera.

"Danas nijesam bio dovoljno dobar na više nivoa, bolji sam od toga. Mogu da tražim izgovore, ali nema ih. Izvinite. Još radim na sebi", naveo je dvadesetjednogodišnji Kirjos.

Australijanac je u prošlosti imao problema sa ponašanjem. Prošle godine je kažnjen sa 1.500 dolara zbog psovki na turniru u Šangaju, a bio je suspendovan na 28 dana pošto je tokom meča sa Stenom Vavrinkom vrijeđao djevojku švajcarskog tenisera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније