Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 05. 2013. 23:37   >>  23:37

ROLAN GAROS

Đoković lako, kiša opet stvorila probleme

Novak Đoković je bez većih problema savladao Gvida Pelju za 88 minuta, u tri seta, 6:2, 6:0, 6:2. Naredni Novakov rival biće Grigori Dimitrov, koji ga je eliminisao u prvoj rundi Mastersa u Madridu.

Duel Srbina i Argentinca bio je u prekidu tri sata zbog kiše. Đoković je u šestom gemu uvodnog seta "brejknuo" rivala i usmjerio meč u jednom pravcu. Od tada je na šljaci terena "Filip Šatrije" postojao samo jedan igrač.

Zaključno sa već pomenutim oduzetim servisom, Đoković je osvojio 11. uzastopnih gemova i demoralisao Argentinca koji nije imao rješenja.

Poslije "čišćenja" u drugom setu, Pelja je na početku trećeg imao brejk šansu - prvu na meču, ali je nije iskoristio. Novak je u četvrtom gemu osvojio gem na početni udarac Južnoamerikanca i od tog trenutka ekspresno je osvajao gemove, za konačnih 6:2 u posljednjem setu.

Italijanski teniser Fabio Fonjini pobijedio je Lukaša Rosola sa 6:2, 7:6, 2:6, 6:1. Fonjini je tako vjerovatno spriječio novi okršaj Čeha sa Rafaelom Nadalom, čiji je meč sa Kližanom pomjeren za sjutra zbog kiše.

Zbog padavina nije završeno mnogo mečeva u muškom singlu, a Benoa Per je  stigao u posljednji čas da pobijedi Lukaša Kubota 7:6, 6:2, 6:4.

Francuza u trećoj rundi čeka Japanac Kei Nišikori, koji je bio bolji od Grege Žemlje 6:1, 5:7, 6:1, 6:4.

Lu je predao meč Kolšrajberu prije početka meča, a Hanesku je dobio meč sa Tursunovom, jer je Rus predao pri rezultatu 6:4, 6:6 za rumunskog tenisera.

Drugo kolo:

Grigor Dimitrov – Lukas Pui 6:1, 7:6, 6:1

Filip Kolšrajber – Jen-Hsun Lu predaja Lua

Kei Nišikori – Grega Žemlja 6:1, 5:7, 6:1, 6:4

Viktor Hanesku – Dmitriju Tursunov 6:4, 6:6, predaja

Fabio Fonjini – Lukaš Rosol 6:2, 7:6, 2:6, 6:1

Novak Đoković – Gvido Pelja 6:2, 6:0, 6:2

Benoa Per – Lukaš Kubot 7:6, 6:2, 6:4

Nikolaj Davidenko – Denis Istomin 3:2, prekinuto

Mihail Južnij – Federiko Delbonis 6:3, 1:1, prekinuto

Stanislas Vavrinka – Orasio Sebaljos 6:2, 7:6, 3:2, prekinuto

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније