Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

20. 05. 2013. 09:46 >> 09:46

ATP LISTA

Nadal lagano smanjuje prednost

Rafael Nadal, nakon Mastersa u Rimu, popeo se na četvrto mjesto ATP liste. Prednost Novaka Đokovića nad Špancem dodatno je smanjena i sada iznosi 5.664 poena.

Nadal je i prošle godine trijumfovao u glavnom gradu Italije, tako da nije osvojio nove bodove, dok je prvi reket svijeta ispadanjem od Berdiha izgubio 420 bodova.

David Ferer je takođe izgubio bodove, s obzirom da je lani igrao u polufinalu,a ove godine ispao rundu ranije, pa ga je Nadal pretekao. To znači da će Nadal na Rolan Garosu biti među četiri nosioca, tako da se sa Đokovićem ne može sastati prije finala u Parizu.

Na ovonedjeljnoj listi, najviše je napredovao Rodžer Federer, koji sada zaostaje 4.310 poena iza Đokovića.

Još jedna promjena desila se među prvih 10. Vavrinka i Tipsarević opet su zamijenili mjesta. Tipsarević se vratio na 10. mjesto, dok je Švajcarac ispao sa liste 10 najboljih tenisera. 

Trenutna ATP lista:

1.  Novak Đoković (Srbija) 12.310 bodova
2.  Endi Marej (Velika Britanija) 8.670
3.  Rodžer Federer (Švajcarska) 8.000
4.  Rafael Nadal (Španija) 6.895
5.  David Ferer (Španija) 6.740
6.  Tomaš Berdih (Češka) 4.700
7.  Huan Martin del Potro (Argentina) 4.320
8.  Žo-Vilfred Conga (Francuska) 3.795
9.  Rišar Gaske (Francuska) 3.090
10.  Janko Tipsarević (Srbija) 2.640

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније