Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

16. 05. 2013. 19:14   >>  19:15

ATP RIM

Nadal jedva prošao, ispao Del Potro

Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pošto je poslije velike brobe pobijedio Ernestsa Gulbisa sa 1:6, 7:5, 6:4. Argentinac Huan Martin del Potro poražen je od Francuza Benoe Pera u dva seta – 6:4, 7:6 (7-3).

Letonac je igrao sjajan tenis, set i po, ali je u nastavku pao mentalno i fizički.

U prvom setu Gulbis je sjajnim servisima i snažnim udarcima sa osnovne linije potpuno izbacio iz ritma Španca. Imao je set loptu za 6:0 koju je propustio, ali je već u narednom gemu okončao prvi set.

U drugom je viđena velika borba, Nadal se polako vraćao u meč i poveo je sa 5:3. Letonac se vratio na 5:5, ali to je bilo sve od njega, pošto su preostala dva gema pripala Nadalu.

I u trećem setu je viđen sličan scenario. Nadal je napravio brejk za 4:2, ali Gulbis je brzo vratio stvari u egal - 4:4. Rafa je ipak odigrao najvažnije poene najbolje i u narednom gemu je iskoristio treću meč loptu i konačno poslije više od dva i po sata slomio otpor Gulbisa.

Nadal će u petak u borbi za polufinale igrati protiv boljeg iz duela Kolšrajber – Ferer.

Per, koji je 36. teniser svijeta, tako je stigao do prve pobjede nad igračem iz Top 10, što mu je najveći uspjeh u karijeri. U narednoj rundi igraće sa boljim iz meča Šardi – Granoljers.

U posljednjoj četvrtini za polufinale bori će se Federer, Simon, Janovič i Gaske.

U gornjoj polovini žrijeba Đoković u četvrtfinalu ide na Berdiha, a potencijalni polufinalni rival dolazi iz grupe u kojoj su Kolšrajber, Ferer, Gulbis i Nadal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније