Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 05. 2013. 00:01 >> 00:01

ATP MADRID

Berdih srušio Mareja

Treći teniser svijeta Endi Marej završio je učešće na Mastersu u Madridu pošto je poražen od Tomaša Berdiha sa 7:6, 6:4. Japanac Kei Nišikori je poslije velikog uspjeha i eliminacije Rodžera Federera poklekao na narednoj prepreci. Bolji od njega bio je Pablo Anduhar koji je slavio sa 6:3, 7:5.

Češki teniser je za 124 minuta našao rješenje za Britanca i uspio da se plasira u polufinale. Sredinom prvog seta je viđen po jedna brejk na obije strane, da bi Marej u taj-brejk tri puta ispustio servis, što je Berdihu bilo više nego dovoljno da osvoji prvi set.

Na startu drugog seta Čeh je napravio brejk, istom merom je uzvratio treći teniser svijeta za 1:1, da bi Berdih sa nulom na servis rivala stigao do 3:2 i onda sigurnom igrom sačuvao stečenu prednost vrijednu plasmana među četiri najbolja u Madridu.

Za ulazak u finale igraće protiv boljeg iz duela Žo-Vilfred Conga - Stanislas Vavrinka, dok je Rafael Nadal dobio svog rivala u polufinalu, a to je Pablo Anduhar.

Španac je bio bolji od Keija Nišikorija, koji je pobjedom karijere eliminisao Rodžera Federera, ali nije uspio da ponovi dobru partiju, pa je Anduhar zasluženo otišao na megdan „kralju šljake“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније