Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

10. 05. 2013. 18:02   >>  18:02

WTA MADRID

Serena jedva, Šarapova rutinski

Serena Vilijams i Marija Šarapova ruše prepreke na putu ka finalu mastersa u Madridu. Doduše, Amerikanka se neočekivano mučila sa Anabel Medinom Gariges, pa je do pobjede došla tek nakon tri seta - 6:3, 0:6, 7:5. Šarapova je imala mnogo lakši posao, savladala je Kaju Kanepi sa 6:2, 6:4.

Serena nije blistala u meču sa Medinom Gariges, ne pamti se kada je set izgubila sa 6:0. U trećem setu Serena je povela sa 2:0, ali se Španjolka brzo vratila u igru.

Pri rezultatu 5:4 Medina Gariges bila je na dva poena od pobjede, ali Serena je izdržala pritisak i krajnjim naporom napravila ključni brejk.

Šarapovoj je bilo potrebno sat i 23 minuta da dođe do pobjede, a u polufinalu je čeka okršaj sa Anom Ivanović.

Ana Ivanović je furioznom igrom pobijedila Anđeliku Kerber sa 6:3, 6:1.

Srpska teniserka je sjajno otvorila četvrtfinalnu borbu i brejkom stigla do 3:0. Njemica se potom trgla, oduzela servis protivnici, ali je Ivanovićeva odmah uzvratila istom mjerom za 4:2.

U sedmom gemu je spasila bitnu brejk loptu i zatim sigurnom igrom privela set u svoju korist - 6:3.

Ivanovićeva je lako napravila dva brejka u prva tri gema drugog seta i zakoračila u polufinale, ubrzo je bilo i velikih 5:0, kada se Kerber predala, pa je Ivanović došla od 6:1, odnosno 2:0 u setovima i plasmana u polufinale.

Sara Erani pobijedila je Jekaterinu Makarovu sa 6:4, 6:3 i u polufinalu će igrati sa Serenom, kojoj je uzela samo jedan set u četiri međusobna okršaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније