Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me [ Beta ]

22. 01. 2016. 09:15 >> 09:01

DOBAR I NIŠIKORI

Federer upisao 300. pobjedu

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas pobijedio Grigora Dimitrova iz Bugarske u četiri seta, 6:4, 3:6, 6:1 i 6:4. Japanski teniser Kei Nišikori savladao je Španca Giljerma Garsiju Lopesa u četiri seta, 7:5, 2:6, 6:3 i 6:4.

Federer je tim trijumfom još jednom ušao u istoriju tenisa, jer je stigao do 300. pobjede u singlu na gren slem turnirima i tako postao prvi teniser kome je to pošlo za rukom.

Iza Federera, po broju pobjeda na najvažnijim turnirima, ostali su Džimi Konors, koji je trijumfovao 233 puta, i Andre Agasi sa 224 pobjeda.

Naredni rekord koji će Švajvarac pokušati da obori jeste apsolutni rekord po broju pobjeda na gren slem turnirima, a koji sa 306 pobjeda drži legandarna Martina Navratilova.

Četvorostruki osvajač Australijan opena će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Belgijanca Davida Gofana.

Japanac Nišikori je imao problema sa ručnim zglobom u finišu prvog seta, zbog čega je zatražio medicinski tajm-aut. Taj dio igre je uspio da dobije, ali je potom izgubio drugi set. U naredna dva seta Nišikori je po jednom oduzimao servis protivniku, što mu je bilo dovoljno za trijumf.

Naredni rival sedmom teniseru svijeta biće Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je danas bio bolji od sunarodnika Pjera-Iga Erbara sa 6:4, 7:6 i 7:6.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније