Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

02. 05. 2013. 17:19 >> 17:19

NESREĆA U HAMBURGU

Navratilova: Seleš je trebalo da bude najbolja

Legendarna Martina Navratilova izjavila je da bi Monika Seleš bila najbolja teniserka svih vremena da kao 19-godišnjakinja nije ubodena nožem.

 

"Osvojila bi još mnogo titula, ona bi sigurno imala najviše Grend Slem trofeja ispred Margaret Kort (24) i Štefi Graf (22). Štefi nije imala protiv koga da igra, taj čovjek (Ginter Parhe) je promijenio tok teniske istorije, u to nema sumnje“, rekla je Navratilova, koja je u karijeri osvojila 18 Gren slem titula.


Meri Džo Fernandes, bliska prijateljica Selešove, saglasna je sa Navratilovom.
„Ljudi zaboravljaju da Monika ima devet GS titula, što je nevjerovatna karijera. Imala bi barem duplo više, podigla je tenis na znatno viši nivo“.


Tridesetog aprila 1993. godine Ginter Parhe je utrčao na teren u Hamburgu i nožem ubo tada 19-godišnju Moniku Seleš u leđa tokom četvrtfinalnog duela sa Magdalenom Malejevom.

Parhe je kasnije objasnio da je to uradio kako bi pomogao u tom trenutku drugoj teniserki svijeta Štefi Graf. On je zbog smanjene uračunljivosti osuđen samo na uslovnu kaznu.

Koliko je Monika Seleš bila dominantna u tom periodu u ženskom tenisu pokazuju i sljedeći podaci - u periodu od 1991. do 1993. Monika je osvojila 22 titule, a igrala je 33 finala od ukupno 34 turnira na kojima je nastupala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније