Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

AA

17. 10. 2015. 12:01   >>  11:52 2

MRAČNA STRANA "BIJELOG SPORTA"

U tenisu najviše namještanja rezultata

Evropska asocijacija za bezbjednost u sportu (ESSA) saopštila je da je tenis sport u kojem postoji najveći rizik od namještanja mečeva u posljednja tri mjeseca.

ESSA, koja predstavlja ključnu organizaciju u borbi protiv namještanja, u najnovijem istraživanju pod nazivom "Dobro upravljanje u sportu i klađenju" ('Good governance in sport & betting'), potvrdila je da su od jula do septembra 2015. godine njeni članovi prijavili 73 slučaja, od kojih se 65 odsto odnosilo na teniske mečeve.

Pod nadzorom Evropske asocijacije za bezbjednost u sportu bilo je 48 teniskih mečeva, dok je na drugom mjestu fudbal sa "samo" 16 ispitanih slučajeva.

Nakon detaljne istrage, 34 meča su označena neobičnim, ali ne i sumnjivim, dok je u tu kategoriju svrstano 13 teniskih duela. Jedan slučaj je ostao neriješen.

U prvih šest mjeseci ove godine, kako navodi ESSA, pod istragom se našlo 195 slučajeva potencijalnog namještanja mečeva, od kojih su se 123 odnosila na tenis.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније