Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

08. 10. 2015. 15:08 >> 14:56

10.247 ASOVA

Karlović najbolji server u istoriji tenisa

Hrvatski teniser Ivo Karlović ušao je danas u istoriju tog sporta, pošto je postavio novi rekord po broju odserviranih asova.

Karlović je u osmini finala turnira u Pekingu protiv Pabla Kuevasa iz Urugvaja uzeo 26 poena direktno iz servisa i tako stigao do brojke od 10.247 odserviranih asova u karijeri.

Dosadašnji rekorder po broju servisa bio je još jedan hrvatski teniser, Goran Ivanišević. On je u karijeri odservirao 10.237 asova.

Evidencija o broju as servisa vodi se od 1991. godine, tako da treba imati u vidu i činjenicu da je Ivanišević postao profesionalac 1988, odnosno tri godine prije nego što je počela da se vodi evidencija.

Karlović je, inače, izgubio od Kuevasa sa 2:0. Bez obzira na poraz, on je oduševljen novim rekordom.

"Sjajan je osećaj. Znao sam da je to moguće i nadao sam se da ću rekord postaviti ove godine. Dogodila se upravo velika stvar za mene. Servis je moje najjače oružje i uvijek sam bio ponosan na njega. Još nijesam završio, još mnogo godina je ispred mene i nadam se da će ova brojka biti sve veća i veća", rekao je Karlović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније