Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

13. 08. 2015. 21:40   >>  23:45 1

RODŽERS KUP

Đoković i Marej ekspresni, Karlovića izdao servis

Novak Đoković i Endi Marej nijesu imali problema u trećem kolu Masters turnira u Montrealu. I srpskom i britanskom teniseru to je bila 50. pobjeda u 2015. godini. Marej je uz 50 pobjeda upisao i osam poraza, dok je Đoković ove godine izgubio samo tri meča.

Prvi teniser svijeta plasirao se danas u četvrtfinale, pošto je u trećem kolu, za samo 55 minuta, pobijedio Amerikanca Džeka Soka u dva seta, 6:2 i 6:1.

Sok je dan ranije pobijedio favorita Grigora Dimitrova, a ovo mu je bio prvi susret sa Đokovićem. Amerikanac se držao do 2:2 u prvom setu, a u drugom je uspio da osvoji samo jedan gem na svoj servis.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Ernestom Gulbisom, koji je bio bolji od Donalda Janga - 6:4, 6:4.

Najbolji teniser svijeta ove godine još nema poraz na Masters turnirima, s obzirom da je osvojio titule u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Rimu, a preskočio je turnir u Madridu.

Na Rodžers kupu tri puta je bio pobjednik - u Montrealu 2007. i 2011. te 2012. kad se turnir igrao u Torontu. 

I drugi favorit turnira Endi Marej bio je impresivan u trećem kolu. Britanac je u dva seta, sa 6:2, 6:3, savladao Žila Milera iz Luksemburga, za 65 minuta igre.

Marej je lako izašao na kraj sa Milerom, jedino se "okliznuo" u završnici drugog seta kada je izgubio gem na svoj servis, ali to ga nije poremetilo jer je prethodno napravio ogromnu prednost. Osim toga, treći teniser svijeta je odigrao skoro perfektno, pošto je u cijelom meču napravio samo šest neiznuđenih grešaka.

U četvrfinalu ga očekuje bolji iz duela Bernard Tomić - Žo Vilfred Conga.

Nakon što je u drugom kolu napravio veliko iznenađenje savladavši Miloša Raonića, hrvatski teniser Ivo Karlović poražen je danas od Francuza Žeremija Šardija.

Karlović (36), najstariji igrač na turniru u Montrealu, osvojio je prvi set sa 6:4, ali je francuski teniser potom preokrenuo i slavio u naredna dva. Drugi set je riješen u taj-brejku, u kojem je Šardi bio ubjedljiv (7:1).

U odlučujućem setu Karlovića je potpuno izdao servis, njegovo najjače oružje. Pogodio je tek 35 odsto prvih servisa, što je Šardiju omogućilo da do izražaja dođe njegov odličan ritern i u tom dijelu igr slavi sa 6:4 u gemovima.

Rodžers kup u Montrealu igra se za nagradni fond od 4.178.500 dolara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније