Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

O.Z.

29. 06. 2015. 19:23   >>  19:17

EVROPSKO PRVENSTVO

"Lavovi" startuju 16. januara protiv Mađara

Prvi meč na Evropskom prvenstvu u Poljskoj rukometaši Crne Gore će igrati 16. januara protiv selekcije Mađarske.

Evropska rukometna federacija objavila je danas raspored za šampionat Starog kontinenta u Poljskoj, koje će se održati od 15. do 31. januara naredne godine.

Naša reprezentacija mečeve prve grupne faze igraće u Gdanjsku. Na startu će igrati sa Mađarskom 16. januara, dva dana kasnije očekuje ih duel sa Danskom, a u posljednjem meču u Grupi D, 20. januara, sastaće se sa Rusijom.

Dalje iz grupe idu prve tri selekcije. "Lavovi" će biti autsajderi u duelu sa fenomenalnim Dancima, protiv Mađarske prognoze takođe nijesu na njihovoj srani, ali mogu do bodova, a sigurno da će plasman u narednu rundu takmičenje tražiti protiv Rusije.

Podsjetimo, upravo protiv "zbornaje", odigravši neriješeno, rukometaši Crne Gore su na svom debiju na šampionatima Evrope, 2008. u Norveškoj, osvojili 3. mjesto u grupi, zavaljujući boljoj gol razlici.

Svoj drugi nastup na Evropskom prvenstvu crnogorski rukometaši završili su u prvoj grupnoj fazi, pošto su u posljednjem kolu izgubili od Bjelorusije, a bio im je dovoljan bod da prođu dalje.

Utakmice ostalih grupa kontinetalnog šampionata u Poljskoj igraju su u Krakovu, Katovicama i Vroclavu, a prvi meč na turniru odigraće Hrvatska i Bjelorusija u Grupi B, 15. januara u 16 sati.

Kompletan raspored grupne faze EP-a možete pogledati na ovom LINKU.

Ako bi uspjela da prođe dalje, Crna Gora bi u narednoj fazi igrala u Vroclavu, gdje bi se ukrstila sa tri veoma jake selekcije iz Grupe C, u kojoj su Španija, Švedska, Njemačka i Slovenija, koju sa klupe predvodi naš proslavljeni rukometaš Veselin Vujović.

U tom slučaju bili bi smješteni u novoformiranoj Grupi 1, u kojoj su prvi mečevi na programu 22. janaura. Dan ranije planirano je da počnu dueli u Grupi 2, u kojoj se ukrštaju ekipe iz Grupa A (Francuska, Poljska, Makedonija, Srbija) i B (Hrvatska, Island, Bjelorusija, Norveška).

Raspored mečeva u Grupi C:

1. kolo (16. januar)

Mađarska - Crna Gora (18h)

Danska - Rusija (20.15h)

2. kolo (18. januar)

Rusija - Mađarska (18h)

Crna Gora - Danska (20.15h)

3. kolo (20. januar)

Rusija - Crna Gora (17.15h)

Danska - Mađarska (20h)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније