Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 06. 2015. 10:11 >> 10:05
6

ZASLUŽILI PLASMAN NA EP

Obradović: Rukomet dokazao poštenje

Muška rukometna reprezentacija je kao najbolja trećeplasirana ekipa uspjela da se izbori plasman na Evopsko prvenstvo u Poljskoj. Zadužili su nas Danci, koji su u posljenjdem minutu postigli gol za pobjedu protiv BiH, iako je sve "mirisalo" na remi, koji jedini nije odgovarao našim momcima.

Crnogorski selektor Ljubomir Obradović svjestan je da bi njegov tim ostao bez EP-a da je kojim slučajem BiH izvukla remi u Brondbiju.

"Ekipe koje se bore za odlazak na EP daju sve od sebe, što je i Bosna uradila. Međutim, čestitke zaslužuje i reprezentacija Danske, koja je baš slavila što je pobijedila, a nije joj ništa trebalo. Dokazalo se da je rukomet pošten sport", kazao je Obradović.

Njegovi izabranici su u Rejkjaviku odigrali najslabiji meč u kvalifikacijama, pa su doživjeli težak poraz od Islanda 34:22.

"I Island je protiv nas od prve do posljednje sekunde igrao maksimalno odgovorno, lepršavo i kvalitetno. To krasi najjači evropski rukomet, čemu mi pokušavamo da se približimo", poručio je Obradović.

Jedan od najboljih u našoj selekciji na putu ka šampionatu Evrope, Vuko Borozan, smatra da su zaslužili da se nađu na smotri najboljih reprezentacija Starog kontineta.

"Nije bilo lako pratiti meč Danske i BiH. Mnogo je živaca trebalo, posebno u finišu kada smo vidjeli da se primiče kraj, a rezultat je bio neriješen. Međutim uprkos ne baš najboljoj partiji na Islandu smatram da smo zaslužili da nas sreća pogleda, te da se plasiramo na EP u Poljsku. Nismo imali sreće protiv Srbije u Baru kad smo promašili u poslednjem napadu i to nam se sada vratilo", poručio je Borozan, prenosi Handball Montenegro.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније