Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

08. 05. 2015. 16:19   >>  16:11 2

DOPUTOVALE U BUDIMPEŠTU

"Plave" spremne za veliku borbu

Rukometašice Budućnosti, jutros oko devet sati, doputovale su u Budimpeštu, koja će drugu godinu zaredom biti domaćin finalnog turnira Lige šampiona. ”Plave” su po završetku medijskih aktivnosti u hotelu ”Akvinkum” u kome su smještene sve ekipe učesnice finalnog turnira, odradile i prvi od dva planirana treninga uoči polufinala protiv Vardara, koje je na programu u subotu u 16 sati i 45 minuta.

U taboru našeg šampiona ističu da su spremne za veliku borbu protiv odličnog protivnika koji u svojim redovima ima sjajne pojedince, ali da vjeruju da će se ponoviti ishod iz prošlogodišnjeg okršaja kada su nakon produžetaka izborile plasman u finale. Sve igračice su spremne što uliva dodatno samopouzdanje pred duel protiv makedonskog tima, protiv koga su naše šampionke ove sezone ostvarile pobjedu u ”Morači” i remi u Skoplju.

"Pred nama je veoma teška utakmica u kojoj je ulog veliki. Meč koji je pred nama ne možemo da poredimo sa onim iz grupne faze, ali ni onim od prošle godine, ali znamo da će biti teško i da je Vardar sjajan tim. Ipak, od početka sezone igramo na visokom nivou, nadam se da će tako biti i u polufinalu i da uz maksimalno zalaganje svih djevojaka, ponovo možemo do finala", kazala je Kristina Neagu, najefikasnji strijelac dosadašnjeg dijela Lige šampiona sa 92 postignuta gola.

Šanse Budućnosti da se drugu godinu zaredom plasira u veliko finale u velikoj mjeri će zavisiti od odbrane, kao i kapitena Klare Voltering, koja brani na visokom nivou od početka sezone.

"Spremamo se za neizvjesnu utakmicu. Biće teško, ali vjerujem da ćemo dokazati da smo odličan tim. Sigurno je da ćemo pružiti maksimum, a vidjećemo da li će to donijeti rezultat koji svi želimo. Vardar je jači nego prošle sezone, ali i mi smo sada bolji tim. Kao i u svakom meču, najvažnije je da budemo na visini zadatka u odbrani, a kada je tako, onda nema razloga da brinemo da će sve biti kako treba i u napadu. Vardar ima nekoliko sjajnih individualaca, znaju da budu opasne sa više pozicija. Moramo da se spremimo za veliku borbu i da vjerujemo u sebe", kaže Voltering.

Krilo Radmila Petrović kaže da makedonski tim ima dugu klupu i veliki fond igračica koje drže visok tempo tokom čitavog meča, a smatra da će pobjednika odlučiti detalji.

"Očekujem veoma tešku i kvalitetnu utakmicu. Vardar ima sjajne igračice, širok fond igračica i dugu klupu, pa mogu da održe visok nivo igre tokom čitavog meča. Moramo da pružimo maksimum i budemo maksimalno skoncentrisane ukoliko želimo pozitivan rezultat. Mislim da će odlučivati detalji, ali znamo da je odbrana kao i uvijek mnogo važna. Sve kreće od odbrane, ali je potrebna i hladna glava i vruće srce da bi se stiglo do finala", kaže Petrović.

Vardar je jači nego prošle sezone, ali i Budućnost ima velikog aduta (Katarina Bulatović) koji nije bio u timu koji je prošle sezone srušio makedonskog šampiona, kazala je krilo Majda Mehmedović.

"Velika je razlika u odnosu na prošlogodišnje polufinale. Sada smo godinu iskusnije, a sa nama je ponovo Katarina Bulatović. Biće drugačije nego prošle godine, ali vjerujem da će ishod biti isti. Očekujem veoma jaku i neizvjesnu utakmicu, koju moramo da odigramo bez optrećenja kao i svaki drugi meč, ne razmišljajući o ulogu koji je veliki. Iza nas je veoma uspješna sezona, osjećamo se mnogo dobro od početka i odigrali smo na visokom nivou sve mečeve. Ali sve staje u dva meča u Budimpešti, mnogo toga može da se desi i moramo da budemo spremne na sve", kaže Mehmedović.

”Plave” će biti kompletne na finalnom turniru, nakon što se saigračicama priključila i oporavljena Biljana Pavićević, koja je spremna da pruži maksimum kako bi se ispunio cilj i izborio plasman u finale.

"Srećna sam što sam se priključila saigračicama i vjerujem da sam spremna da pomognem saigračicama da ostvarimo cilj. Imale smo dovoljno vremena da se kvalitetno spremimo za meč i vjerujem da ćemo u dobrom raspoloženju i u potpunosti spremne dočekati polufinale. Znamo koje su najjače strane Vardara, dobro smo ih analizirale, a svaka igračica ima i svoje individualne zadatke koje moramo da sprovedemo u djelu ukoliko želimo pobjedu. Mislim da smo jače kao tim i nadam se da će to donijeti prevagu u našu korist ", kazala je Pavićević.

U prvom polufinalu od 14 sati i 15 minuta igraće Larvik i Dinamo Sinara, dva tima koja prošle sezone nijesu učestvovala na završnom turniru.

Duel Budućnosti i Vardara počinje u 16 sati i 45 minuta.

(tekst i foto: ŽRK Budućnost; zrkb.me)

Prilog Srđe Dragovića, TVCG:

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније