Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

06. 04. 2013. 20:21 >> 10:32
1

KVALIFIKACIJE ZA EP

Izrael naplatio dugove iz "Morače"

Izrael se revanširao Crnoj Gori za poraz od prije tri dana u Podgorici. Izabranici Dragana Đukića su potpuno zasluženo slavili 28:25 i nanijeli prvi poraz našem timu u kvalifikacijama. Međutim, još uvijek postoje realne šanse za odlazak u Dansku.

Crna Gora ima veliku šansu da ode na šampionat Starog kontinenta kao najbolja trećeplasirana ekipa, a može i dalje da se bori za prva dva mjesta u grupi. Mada, igra mora da bude na mnogo većem nivou, protiv Češke i NJemačke koje su mnogo bolje od Izraela. Za današnju slabu igru nije opravdanje, ni izostanak kapitena Mrvaljevića.

Prvo poluvrijeme obilježila je velika neizvjesnost. Igra gol za gol, trajala je sve do 24. minuta, kada je naša reprezentacija pogotcima Melića i Ševaljevića došla do 11:9, što je natjeralo trenera domaćih Dragana Đukića da zatraži tajm-aut.

Crna Gora je još jednom imala dva gola prednosti 12:10, da bi konačnih 12:11 nakon prvog dijela postavio Rozental, u trenucima kada je domaćin imao igrača više.

Za razliku od prvog duela, izabranici Zorana Kastratovića su u prvih 30 minuta  spriječili kontre Izraela, kao i saradnju sa pivotom. U napadu je bio veoma raspoložen Igor Marković, koji je postigao pet golova, dodatna briga pred nastavak meča, bila je povreda Milaševića.

Izrael je bolje otvorio nastavak meča, i nakon osam minuta prvi put stigao do dva gola prednosti - 16:14. Ševaljević je na početku drugog poluvremena  promašio sedmerac, a u igri nas je držao Kapisoda sa dva gola.

Potom je pivot Dauda izborio sedmerac, koji je u gol pretvorio Pomernac za rekordnih tri razlike (17:14), a pri tom je isključen Simović. Izrael je na 13 minuta prije kraja imao sjajnu šansu za +4, ali nije iskoristio kontru, a u nastavku akcije smanjio je Marković na 19:17. Međutim, Đukićevi momci su  nastavili u odličnom ritmu, Gerero, pa Smoler iz kontre, donijeli su domaćima velikih četiri razlike 21:17.

Domaći su lako održavali četiri razlike sve do 24:20, kada su se razigrala naša krila. Sa po dva gola, Marković i Marko Lasica su vratili stvari u egal – 24:24.

Ipak, Izrael nije klonuo duhom, već je pronašao snagu za pobjedu. Početak poraza našeg tima, bilo je isključenje Roganovića. Pomeranc je uz dosta sreće vratio vođstvo svom timu, a onda se u minut sve raspalo. Gil je odbranio sedmerac Osmajiću, a Kalifi u narednom napadu doveo Izrael do dva razlike. Nakon toga, povratka više nije bilo. Smoler je sa dva gola stavio tačku na pobjedu Izraela, a Roganović golom postavio konačnih 28:25.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније