Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 04. 2013. 19:45 >> 08:21
5

KVALIFIKACIJE ZA EP

Crna Gora kroz pakao do pobjede

Crna Gora je nakon nevjerovatne drame, savladala neugodni Izrael sa 29:28 i nastavila sjajan put ka Evropskom prvenstvu. Igra je bila puna oscilacija, ali se ona brzo zaboravlja, pamte se samo pobjede. Ovo je treći uzastopni trijumf naše reprezentacije, pa je Evropsko prvenstvo sve bliže.

Sada se treba spremiti za gostovanje Izraelu, koji je pokazao da zna da igra rukomet. Zbiti redove i pronaći snagu za još jednu pobjedu, koja bi dovela izabranike Zorana Kastratovića na milimetar od drugog uzastopnog učešća na velikom takmičenju. Sigurno je da će biti potrebna još bolja igra nego danas.

Izrael je mnogo bolje počeo meč i u dva navrata imao dva gola prednosti (4:2, 5:3). Kad su gosti u 14. minutu iskoristili kontru za 8:5, selektor Kastratović je bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

Minut odmora je urodio plodom, pa su „crveni“ napravili seriju 4:1 i stigli do izjednačenja. Publika se probudila, međutim, Izraelci se nijesu uplašili, već su nastavili sa dobrom igrom.

Iskoristili su nepovezani i nervoznu igru naših u napadau i došli do +5 – 15:11. Do kraja prvog dijela upisao se samo Roganović, pa se na odmor otišlo sa 15:12 za goste.

Trgli su se momci Zorana Kastratovića na početku, pojačali odbranu i nošeni tandemom Mrvaljević – Rakčević stigli do izjednačenja u 37. minutu – 18:18.

Potom je odgovornost preuzeo Roganović, koji je iskoristio dva napada sa igračem više, a zatim i Ševaljević sjajnim golom sa devet metara konačno donio vođstvo 21:20.

Uporni gosti nijesu posustali ni tada, pa su za pet minuta serijom 3:0 poveli  23:21. Kod tog rezultata Smoler je promašio čist zicer u kontri (pogodio prečku), naši su uhvatili loptu i Mrvaljević je uz prekršaj postigao gol. Međutim, period sa igračem više nijesmo iskoristili kako treba, pa se u posljednjih 13 minuta ušlo sa minimalnom prednošću Izraela 23:24.

Ševaljević je dva minuta kasnije donio izjednačenje (25:25), ali je odmah u narednom napadu uzvratio Fridmen, pa je bilo jasno da će meč odlučivati jedna lopta.

Rakčević je, zatim, iznudio isključenje, a Ševaljević nastavio da rešeta sa devet metara. Dva uzastopna gola Kotoranina donijela su nam prednost 27:26. Dobra igra u odbrani nam je omogućila da povedemo sa dva razlike, ali je Ševaljević promašio sedmerac, što je Smoler kaznio i izjednačio na tačno pet minuta do kraja.

Raspoloženi Rozental je na tri minuta do kraja pogodio iz vrlo teške pozicije, u trenutku kada su sudije digli ruku za pasivan napad, ali je kapiten Mrvaljević izborio najstrožiju kaznu, a Melić vratio stvari u egal - 28:28.

Izraelci su krenuli u napad, dobili isključenje Osmajića, ali je Mijatović odbranio zicer Turela i omogućio našem timu napad za pobjedu.

Nakon tajm-auta odlična akcija našeg tima, Mrvaljević je proigrao Rakčevića na crti, a naš pivot se izborio za poziciju i pogodio mrežu. Izraelci su šutnuli sa centra, ali je lopta pogodila prečku, za slavlje našeg tima.

 

Tabela Grupe 2

 

1. Crna Gora          3   3   0   0     83:77     6     6

2. Češka                 2   1   0   1     49:45    4     2

3. Njemačka           2   1   0   1     57:58    -1    2

4. Izrael                  3   0   0   0     77:86    -9    0

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније