Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

10. 03. 2013. 22:37   >>  22:30

ODJECI NAKON MEČA

Adžić: Igračice prevazišle sebe

Trener Budućnosti Dragan Adžić, nakon poraza od Đera i eliminacije iz Lige šamiona, kazao je da je ponosan na igračice koje su sjajnim izdanjem protiv glavnog favorita za osvajanje trofeja, pokazale da mogu da igraju i protiv najjačih.

„Dugujemo veliku zahvalnost fenomenaloj publici koja nas je na sjajan način pratila i ove sezone, iako smo svi znali da ekipa nije tog kvaliteta kao u prethodne dvije godine. Đer je značajno jači nego prošle godine, imaju veće iskustvo i sa 11 pobjeda u isto toliko mečeva, pokazali su zbog čega su prvi favoriti Lige šampiona. Mi smo napravili čudo neviđeno iako se nijesmo plasirali u polufinale, u kojem će po svemu sudeći igrati četiri tima koja su uložila najviše ove sezone, a to su Olkim, Krim, Đer i Larvik. Ne mogu da ne budem ponosan na djevojke kako su odigrale protiv ovakvog protivnika“, rekao je trener Budućnosti.

Adžić je istakao da su grešeke sastavni dio igre i da će iskustvo iz ovih šest utakmica mnogo značiti za mladu ekipu.

"Greške su sastavni dio igre, na ovoj utakmici ih je bilo i najmanje, što znači da igračice sazrijevaju iz utakmice u utakmicu i zadovoljan sam kako smo te stvari ispravljali i koliko su djevojke bile posvećene da ih isprave u svakom novom meču. Drago mi je da su djevojke već mislima u duelu protiv Larvika, koji je veliki protivnik i koji je izborio plasman u polufinale. Vjerujem da ćemo i tamo dati svoj maksimum i da ispravimo neke greške koje su nam se dešavale u ovom meču. Onda bi mogli da kažemo da smo puno dobili iz ovih šest mečeva u glavnoj rundi" - kazao je strateg „plavih“

Adžić kaže da je u finišu meča nedostajalo iskustva kako bi se priredilo veliko iznenađenje, a veliki problem predstavljalo je i odsustvo Radmile Miljanić, koja zbog povrede skočng zgloba koju je doživjela na treningu, nije mogla da pomogne saigračicama.

Stvaramo šanse, ali ih ne realizujemo što je posljedica činjenice da je na golu protivničkog tima sjajan golman i da igramo protiv sjajnog tima. To je za mene normalno, ali kao trener uvijek želim da izvučem više od maksmuma i mislim da smo svi zajedno u klubu u tome uspjeli. Bili smo u igri za polufinale do posljednjeg kola. Mislim da smo i u ovom duelu pravazišli sebe, a vrijeme koje dolazi će pokazati koliko je dala ova Budućnost u odnosu na neke prethodne generacije - kazao je Adžić.

Dragana Cvijić i Katarina Ježić bile su zadovoljne izdanjem koje je ekipa prikazala protiv mađarskog tima, ali i tužne zbog činjenice da je u posljednjem napadu propuštena velika prilika da se dođe do remija.

„Čestitke protivniku na pobjedi i ne znam šta da kažem poslije ovog meča. Uživala sam igrajući pred ovom predivnom publikom. Bila je ovo neizvjesna utakmica i drago mi je zbog toga. Vodili smo i gubili,uspjeli da se vratimo poslije minusa od pet golova i to me stvarno raduje. Vidim samo pozitivne stvari poslije ovog meča. Na kraju smo bile i brzoplete, imale smo dvije igračice više, ali nijesmo to iskoristile, - kazala je Cvijić, koja je bila sjajna i u ovom meču i postigla je šest golova.

 „Od lošeg početka do latino završetka, tako bih opisala ovaj uzbudljiv meč. Smatram da smo pokazale da možemo da igramo i protiv najjačih i mislim da smo pokazale da nijesu bolja ekipa od nas. Vjerujem u ove djevoje i vjerujem da ćemo osvojiti da boda protiv Larvika“ - kazala je Katarina Ježić.

(Izvor: www.zrkbuducnost.com)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније