Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

18. 04. 2014. 17:35 >> 20:42

REGIONALNA LIGA

Budućnost lako sa Metalurgom

Rukometašice Budućnosti ostvarile su desetu pobjedu u Regionalnoj ligi – izabranice Dragana Adžića su u zaostalom meču trećeg kola u ”Morači” savladale Metalurg 34:23 (19:9).

Makedonski tim je držao priključak do 11. minuta kada je domaćin imao minimalnu prednost (5:4), nakon čega je uslijedila serija 6:0 za vođstvo 11:4 u 17. minutu, nakon čega se više nije postavljalo pitanje pobjednika.

”Plave” su na odmoru imale dvocifrenu prednost (19:9), a u nastavku su u nekoliko navrata imale i 12 golova viška (23:11, 38. minut, 27:15, 47. minut, 34:22 u 60. minutu).

- Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu, a i Metalurg je bio na visokom nivou. U nastavku nijesmo bili na potrebnom nivou i nijesmo uvježbali stvari koje smo planirali, ali to je očekivano. Očekivani su usponi i padovi i radićemo na tome da ih bude što manje. Ovo je vrlo korisna utakmica i drago mi je da je Metalurg nastupio u kompletnom sastavu jer nam to puno znači. Kompletirali smo se, vratila se i Dragana Cvijić i Kristina Neagu i Klara Voltering, vjerujem da ćemo ostati zdravi, a kada je tako možemo da se nadamo pozitivno rezultatu u polufinalu završnog turnira. Očekujem da će naporan rad dati rezultat 3. i 4. maja u Budimpešti. Radimo naporno kako bi se spremili na najbolji način za duel protiv vrhunske ekipe kao što je Vardar. Nedostajaće nam Milena Knežević, koja ima iskustvo igranja u velikim mečevima, dok ostale izuzev Neagu koja je osvajala medalje, nemaju to iskustvo. Imamo dobru ekipu i vjerujem da će one koje budu zdrave nadomjesiti njeno odsustvo i pokazati kvalitet koji su potvrile u glavnoj rundi - kazao je trener Dragan Adžić.

Najefikasnija u pobjedi protiv Metalurga bila je Radmila Petrović sa osam golova, KamilaDalbi je postigla sedam, dok je Kristina Neagu šest puta zatresla protivničku mrežu.

- Odradile smo bazične pripreme u Baru i počele sa podizanjem forme. Nakon pobjede protiv Danilovgrada, savladale smo i Metalurg i ove dvije utakmice su nam dobro došle kako bi vratile osjećaj za rukomet i taktički se spremile za finalni turnir. Zadovoljna sam kako smo odigrale protiv Danilovgrada i Metalurga i sada se okrećemo nastavku priprema za okršaj protiv Vardara u Budimpešti. Već duže vrijeme analiziramo Vardar i vjerujem da ćemo biti spremne za završni turnir - kazala je Petrović.

Bila je to pretposljednja provjera za Klaru Voltering i saigračice uoči finalnog turnira Lige šampiona u Budimpešti, koji je na programu 3. i 4. maja.

Posljednju provjeru pred odlazak u Budimpeštu, ”plave” će imati 24. aprila kada dočekuju slovenačko Zagorje.

BUDUĆNOST – METALURG 34:23 (19:9)

PODGORICA - Sportski centar ”Morača”. Gledalaca: 100. Sudije: Kaluđerović, Vujačić (Crna Gora). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Metalurg 5 (5). Isključenja: Budućnost 12, Metalurg 4 minuta.

BUDUĆNOST: Voltering, M. Vukčević, Žderić, Petrović 8, Neagu 6, O.Vukčević, Nikitina, Božović, Georgijevska 2, Dalbi 7, Ježić 3, Cvijić 2, Mehmedović 4, Pavićević 1, Bizdra 1, Lazović.

METALURG: Mečevska 1, Grozdanovska 8, Gjorgijeva, Antić, Bajramovska 8, Beleska, Jovanovska, Mladeonvska 2, Nikolić, Nikolovska 1, Janomiteanu, Livrinik, Sazdsovska, Veličkovska 1, Ristovska 2, Mitrova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније