Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

21. 03. 2014. 18:22 >> 18:38

POČELE PRIPREME

Adžić: Prvo analiza SP, pa Češka

Pune elana, samopouzdanja i sa motivom crnogorske rukometašice odradile su prvi trening u sklopu priprema za kvalifikacione mečeve sa Češkom za plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Hrvatskoj. Razlog za super atmosferu je jasan – Budućnost je izborila plasman na fajnl for, te Vardar za koji nastupaju Đokić, Radičević i Klikovac, kao i Đer naše Katarine Bulatović, dok su i ostale reprezentativke imale dosta uspjeha.

Češka nije ista kao prije tri godine.

“Sigurno je da ćemo, kada budemo kompletirani, imati potpunu analizu onoga što je bilo na Svjetskom prvenstvu i na pravi način se okrenuti i spremiti za meč protiv Češke. Češka je pobijedila Poljsku u drugom kolu kvalifikacija i sa te strane meč ima ogroman značaj, a od našeg posljednjeg meča prije tri godine Čehinje su napredovale, mnogo zrelije i kvalitetnije igraju, nakon dva nastupa na velikim takmičenjima”,kazao je Adžić, koji u naredna dva dana očekuje da se “crvene” kompletiraju, s obzirom da za sada zbog obaveza u klubovima jedino kasne gore navedene rukometašice Đera i Vardara.

“Imamo problema sa zdravljem, Radmila Petrović neće do kraja nedjelje trenirati zbog jake prehlade, vidjećemo da li će uopšte moći da igra u prvom meču. U svakom slučaju, vjerujem u dobru energiju i dodatni motiv, uz bolje izdanje nego što je bilo na Svjetskom prvenstvu”.

Selektor će protiv Češke najvjerovatnije šansu ukazati mladoj Đurđini Jauković.

“Uvijek težimo tome da uključimo što više mladih igračica u rad reprezentacije, naročito u situacijama kada imamo malo više vremena pred samu utakmicu. Tu su najbolje kadetkinje iz generacije koju predvodi Maja Savić i par juniorki, a mi pokušavamo da ih uključimo, da budu što više uz naše "zlatne lavice“, poručio je Adžić, a onda kazao nešto više o protivniku:

“Češka je ujednačena ekipa, generalno se dobro poznaju, to su igračice iz domaćeg šampionata, dok je par najkvalitetnijih zaigralo u najjačim evropskim ligama. Igraju specifično, mnogo stvari su preuzeli iz stare sovjetske i čehoslovačke škole, teže brzoj igri. Insistiraju na igri brzog centra, imaju dvije kvalitetne golmanke od kojih je jedna u Mecu u Francuskoj i dobru šutersku, visoku bekovsku liniju. Dominantan igrač je Lamuzova, koja je odlično igrala za Turinger u Ligi šampiona”.

(tekst i foto:handballme.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније