Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 03. 2014. 12:04   >>  12:05

"PLAVE" U LJUBLJANI

Provjera pred finalni turnir (TVCG2)

Rukometašice Budućnosti igraće večeras u Ljubljani protiv Krima utakmicu posljednjeg, šestog kola Glavne runde Lige šampiona. "Plave" su ranije osigurale mjesto na završnom turniru u Budimpešti, prvo mjesto u grupi praktično je nesotižno, pa večerašnji duel nema rezultatskog značaja.

Podgorički tim prvi međusobni duel u dvorani Morača dobio je 30:15. Budućnost je osigurala drugo mjesto i plasman na finalni turnir, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je dvije pobjede i tri remija. Krim je, nakon startnog trijumfa protiv Larvika, doživio četiri uzastopna poraza.

Duel u Ljubjani će biti i najbolja provjera za crnogorske šampionke pred finalni turnir u Budimpešti i prilika da trener Adžić započne sa uigravanjem tima bez Milene Knežević, koja zbog kazne EHF-a nema pravo nastupa u polufinalu završnog turnira u Budimpešti.

"Nakon saznanja o suspenziji Milene Knežević, ovaj meč dobija na značaju jer će pojedine igračice dobiti priliku da nadomjeste njeno odsustvo. Duel u Ljubljani je praktično najbolja provjera pred finalni turnir, tako da je važna i sa te strane. Imamo velikih problema oko sastava, jer će Dragana Cvijić pauzirati tri sedmice zbog povrede leđe, Klara Voltering je pod znakom pitanja, a Marina Vukčević i Biljana Pavićević nijesu otputovale sa ekipom zbog prehlada. Majda Mehmedović i Radmila Petrović su u četrvtak odradile prvi trening od utakmice sa Đerom. U svakom slučaju igračice koje su imale manju minutažu, naročito na bekovskim pozicijama i na pivotu, imaju lijepu priliku da se dokažu i odigraju na visokom nivou", rekao je juče Adžić.

U regionalnom takmičenju crnogorski i slovenački tim ove sezone odigrali su dva meča. Krim je u Podgorici slavio 26:22, dok je u Ljubljani duel završen neriješeno 19:19.

Duel u ljubljanskoj dvorani "Stožice" počeće u 20 sati i 30 minuta, direktan prenos možete pratiti na Drugom programu TVCG.

U drugom meču te grupe Đer će sjutra ugostiti Larvik.

Za dva mjesta koja vode na finalni turnir, u grupi jedan, boriće se Tiringer, Vardar i Midtjiland. Tiringer je uoči posljednjeg kola lider sa sedam bodova, Vardar ima šest, Midtjiland pet, a Savehof je posljednji sa dva boda. U posljednjem kolu, Midtjiland dočekuje Tiringer, a Vardar ekipu Savehofa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније