Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

14. 03. 2014. 18:41 >> 18:48
1

PRENOS NA TVCG 2

Adžić: Prilika za igračice koje su manje igrale

Rukometašice Budućnosti u subotu (20.30 sati) gostuju Krimu u Ljubljani u utakmici posljednjeg kola glavne runde Lige šampiona. Poslije remija sa Đerom u prethodnom kolu (26:26), izabranice Dragana Adžića su praktično izgubile šanse za osvajanje prvog mjesta u grupi, pa duel u glavnom gradu Slovenije nema rezultatski značaj, jer je ranije osiguran plasman na finalni turnir u Budimpešti. Adžić ima dosta problema zbog činjenice da ne može da računa na povrijeđenu Draganu Cvijić, pod znakom pitanja je i Klara Voltering, a sa ekipom zbog prehlada nijesu otputovale Marina Vukčević i Biljana Pavićević. Milena Knežević će prvi od dva meča suspenzije zbog udaranja Anite Gorbic odraditi u Ljubljani.

"Nakon saznanja o suspenziji Milene Knežević, ovaj meč dobija na značaju jer će pojedine igračice dobiti priliku da nadomjeste njeno odsustvo. Duel u Ljubljani je praktično najbolja provjera pred finalni turnir, tako da je važna i sa te strane. Imamo velikih problema oko sastava, jer će Dragana Cvijić pauzirati tri sedmice zbog povrede leđe, Klara Voltering je pod znakom pitanja, a Marina Vukčević i Biljana Pavićević nijesu otputovale sa ekipom zbog prehlada. Majda Mehmedović i Radmila Petrović su u četrvtak odradile prvi trening od utakmice sa Đerom. U svakom slučaju igračice koje su imale manju minutažu, naročito na bekovskim pozicijama i na pivotu, imaju lijepu priliku da se dokažu i odigraju na visokom nivou",rekao je Adžić.

Duel u Ljubjani će biti i najbolja provjera za crnogorske šampionke pred finalni turnir u Budimpešti i prilika da trener Adžić započne sa uigravanjem tima bez Milene Knežević, koja zbog kazne EHF-a nema pravo nastupa u polufinalu završnog turnira u Budimpešti. 

"Imamo dovoljno vremena da se igračice oporave i napravili smo plan kako bi sve djevojke bile spremne do početka aprila i da onda možemo da se kvalitetno pripremimo za finalni turnir u Budimpešti. Očekivali smo da će Milena biti kažnjeni i nakon duela sa Đerom, spremali smo se da nadomjestimo njeno odsustvo. Vjerujem da djevojke mogu da nadomjeste njene odsustvo i u Ljubljani, a potom i u polufinalu",  zaklučio je Adžić.

Duel u dvorani ''Stožice'' počinje u 20 sati i 30 minuta.

Đer u nedjelju (19.05) dočekuje Larvik i pobjedom bi osigurao prvo mjesto u grupi.

Za dva mjesta koja vode na finalni turnir, u grupi jedan,boriće se Tiringer, Vardar i Midtjiland.

Tiringer je uoči posljednjeg kola lider sa sedam bodova, Vardar ima šest, Midtjiland pet, a Savehof je posljednji sa dva boda.

U posljednjem kolu, Midtjiland dočekuje Tiringer, a Vardar ekipu Savehofa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније