Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

08. 03. 2014. 11:37 >> 11:38
1

PRENOS NA RTCG2

''Plave'' spremne da sruše prvaka Evrope

Đer je sjajna ekipa, odlično pokrivena na svim pozicijama, odlično vođena i sa velikim iskustvom, a za pobjedu protiv takvog tima potrebno je pružiti maksimum i odigrati na najvišem nivou svih 60 minuta, bez padova u igri, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić uoči duela protiv mađarskog tima u petom kolu glavne runde Lige šampiona. Crnogorski i mađarski šampion osigurali su plasman na finalni turnir u Budimpešti, pa je nedjeljni duel u Sportskom centru ”Morača” okršaj za prvo mjesto u grupi. Prvi međusobni duel odigran na startu glavne runde, 1. februara završen je bez pobjednika (23:23), pa Klara Voltering i saigračice imaju veliki motiv da nadoknade priliku koju su propustile u tom duelu i nanesu prvi poraz u Ligi šampiona ove sezone, timu koji brani trofej i koji je prvi favorit da drugu sezonu zaredom osvoji titulu prvaka Evrope.

 

"Đer je nepobjediv ove sezone, jedino smo mi uspjeli da im uzmemo bod. Aktuelni šampion Evrope u svojim redovima ima vrhunske igračice, na nekim pozicijama i najbolje igračice svijeta, tako da je jasno da nas očekuje veliki izazov. Dvije sedmice uoči duela sa Larvikom imali smo dobar zdravstveni bilten i mogli smo da sprovedemo sve što smo planirali. To se odrazilo na izdanje u Larviku, ali smo protekle sedmice imali određenih problema. Vjerujem ipak u motiv i želju koju djevojke imaju kada igraju protiv najjačih, a ovog puta igramo protiv prvaka Evrope. Nadam se da ćemo prevazići probleme koje smo imali, odigrati još jedan dobar meč i dovesti Đer da prvi put ove sezone izgubi utakmicu u Ligi šampiona. To neće biti lako, jer je Đer sjajna ekipa, odlično pokrivena na svim pozicijama, odlično vođena i sa velikim iskustvom. Trebaće više do onoga što smo pružali u dosadašnji mečevima da bi se došlo do pobjede. Duel u Đeru koji smo odigrali na startu glavne runde će biti veliki motiv za njih, a vjerujem i za nas da se neke stvari koje su se dešavale u prvom kolu, ne ponove i da ne bude padova u igri. Pozvao bih navijače da fer navijaju, jer znate da smo pod lupom EHF-a. Naša publika je najbolja na svijetu i vjerujem da će ove djevojke ispratiti na finalni turnir na pravi način. Način na koji nas bodre ove sezone je za počast i zahvalnost", kazao je Adžić.

Šta bi značila pobjeda protiv tima koji u svojim redovima ima zvijezde svjetskog rukometa kao što su crnogorska reprezentativka Katarina Bulatović, Hajdi Loke, Eduarda Amorim, Anita Gorbic i Katrin Lunde Haraldsen, suvišno je u govoriti.

"Pobjeda protiv šampiona Evrope bi imala posebnu vrijednost, značila bi puno na planu samopouzdanja. Uradićemo sve da dođemo do pobjede i tako steknemo psiholšku prednost pred finalni turnir u Budimpešti. Želimo da dokažemo da možemo i protiv najboljih. Možemo bolje u svim segmentima nego u prvom meču u Đeru. U tom duelu koji je uslijedio poslije dva mjeseca pauze, pokazali smo pravi odnos i to je nešto što je veoma važno. To moramo da nadogradimo u našoj dvorani i da pokažemo napredak u odnosu na izdanja koja smo prikazali u tri meča koja su uslijedila nakon gostovanja u Mađarskoj. Ekipa sa takvim napadačkim potencijalom i sjajnom odbranom, zahtjeva maksimum u svim segmentima i fokus svih 60 minuta. Đer zna da kazni i najmanji pad koncentracije ili nesnalaženja. Padovi ne smiju da nam se dešavaju, to je veliki izazov za igračice, ali vjerujem da će izdržati i da će u nedjelju srušiti do sada nepobijediti Đer", rekao je Adžić.

Budućnost i Đer rivali su treću sezonu zaredom – u sezoni 2011/12, Đer je slavio u prvom meču finala (29:27), a Budućnost je pobjedom u ”Morači” (27:25) došla do trofeja Lige šampiona.

Đer se revanširao naredne sezone i dobio je oba meča – pred svojim navijačima (27:17), dok je u Podgorici bilo (22:21), a kasnije je osvojio trofej Lige šampiona.

Poslije tri meča bez pobjede, svi vjerujemo da je došlo vrijeme za pobjedu izabranica Dragana Adžića, koje posljednji put ove sezone igraju pred domaćim navijačima u Ligi šampiona.

Nedjeljni duel u dvorani ”Morača” počinje u 19 sati i 15 minuta, a ulaz će biti otvorena dva sata prije početka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније