Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

07. 03. 2014. 14:05   >>  18:58

LIGA ŠAMPIONA

Voltering: Budućnost na nivou Đera

Đer je jedna od najjačih ekipa na svijetu, a nedjeljni duel biće prilika za Budućnost da pokaže da je na istom nivou sa zvaničnim prvakom Evrope, kazala je golman podgoričke ekipe, Klara Voltering.

Budućnost i Đer odigraće u nedjelju utakmicu petog kola Glavne runde Lige šampiona. Prvi međusobni duel u Đeru završen je bez pobjednika, 23:23.

Voltering je kazala da je Budućnost sada u mnogo boljoj situaciji nego uoči prvog meča u Đeru.

"Igraćemo protiv jedne od najjačih ekipa na svijetu. Budućnost je u prvom meču, uprkos problemima, pokazala da je na istom nivou. Ostaje da u nedjelju vidimo kakva je naša snaga. Situacija u našoj ekipi mnogo je bolja nego tada, imamo više treninga i bolje se poznajemo. To što poznajemo jedna drugu je ono što donosi boljitak našoj ekipi", kazala je Voltering na konferenciji za novinare.

Ona je podsjetila da će predstojeći duel podgoričkom timu biti posljednji ove sezone pred svojim navijačima u Ligi šampiona.

"Nadam se da će atmosfera biti kao i na prošloj utakmici. Očekujem da navijanje bude fer", rekla je Voltering.

Lijevo krilo Majda Mehmedović, kazala je da je svima poznat značaj meča i kvalitet mađarskog tima.

"Svi znamo koliko je bitan meč i o kakvoj ekipi je riječ. Uvijek imamo poseban motiv da igramo protiv najboljih i najjačih. Znamo kakav je Đer i kako smo igrali protiv njih i nadam se da ćemo ponoviti takvu igru", kazala je Mehmedović.

Ona je pozvala navijače da budu uz njih i uz fer navijanje bodre ih od prvog do posljednjeg minuta.

"Protiv Đera imamo dodatni motiv. Neće biti isto kao u Đeru, ali i mi smo mnogo bolje nego uoči prvog meča", rekla je Mehmedović.

Đer je bez poraza u Ligi šampiona ove sezone, a jedini bod izgubio je u duelu protiv Budućnosti.

Bez poraza u Glavnoj rundi je i podgorički tim, akoji je ostvario po dva trijumfa i remija.

Nedjeljni duel počeće u 19 sati i 15 minuta.

Najavljeno je da će ulaz u dvoranu Morača biti otvoren dva sata ranije.

Saopšteno je da če vrata biti zatvorena 30 minuta prije početka utakmice, odnosno čim se popune sva sjedeća mjesta.

"Evropska rukometna federacija zbog incidenta protiv Krima pokrenula je postupak kod Arbiztražnog suda za ispitovanje tog slučaja. Organizacija meča sa Đerom nam je ključna da li ćemo i kolko biti kažnjeni", rekao je portparol Aleksandar Sekulović.

On je pozvao sve navijače da se pridruže akciji Navijajte fer, kao i humanitarnoj akciji ŽRK Budućnost i Ministarstva rada i socijalnog staranja pod nazivom Budimo humani i pomozimo Sari, Ivani i Andrei.

„Zaposleni u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i igračice Budučnosti organizuju humaritarnu akciju prikupljanja novca za Saru, Ivanu i Andreu koje su oboljele od celebralne paralize. Akciji se mogu priključiti i građani. Uoči meča biće postavljene kutije za prikupljanje sredstava", rekao je Sekulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније