Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

22. 02. 2014. 20:52   >>  21:12 1

I DALJE PRVE

Budućnost savladala Lokomotivu

Rukometašice Budućnosti ostvarile su osmu pobjedu u Regionalnoj ligi – izabranice Dragana Adžića su, u utakmici 17. kola, savladale Lokomotivu 28:24 (15:14) i zadržale prvo mjesto na tabeli regionalnog takmičenja. ”Plave” su vodile od prvog do posljednjeg minuta, priliku su dobile i igračice sa manjom minutažom u Ligi šampiona, zbog povrede nije nastupila Dragana Cvijić, dok je Adžić poštedio Klaru Voltering.

”Plave” su ostvarile pobjedu protiv Lokomotive u utakmici 17. kola Regionalne lige – 28:24 (15:14) u duelu koji je bio dobra provjera pred nastavak Lige šampiona i duel protiv Larvikakoji je na programu 1. marta.

U timu nije bilo Dragane Cvijić, koja je povrijeđena, dok je trener Dragan Adžić odlučio da poštedi Klaru Voltering. Priliku su dobile i igračice sa manjom minutažom u Ligi šampiona, ali se pitanje pobjednika nije postavljalo nijednog trenutka.

Budućnost je u 5. minutu povela 4:1 i do kraja prvog poluvremena više puta imala je tu razliku, a nakon prvih 30 minuta bilo je 15:14.

Prednost od tri gola, ”plave” su održavale do 51. minuta kada je Kamila Dalbi pogodila iz sedmerca i donijela ”plus četiri” (23:19).

Nikitina je u 54. minutu pogodila za 25:20, još tri puta bilo je ”plus pet” (26:21, 27:22, 28:23), a na kraju je ostavrena pobjeda sa četiri razlike.

''Žao mi je što je Lokomotiva igrala odbranu 5-1 zbog čega nijesmo mogli da uvježbavamo taktiku za Larvik u postavi u kojoj smo počeli utakmicu. Odnos djevojaka nije bio adekvatan, ali želja nam je bila da sačuvamo djevojke koje su rovite i da priliku dobiju igračice koje nijesu imale značajniju minutažu u Ligi šampiona. Lokomotiva nije pravi pokazatelj koliko ko može u ovom trenutku, ali ostvarili smo pobjedu i približili se prvom mjestu u Regionalnoj ligi pred finalni turnir. Okrećemo se Larviku, a vjerovatno je taj duel bio i danas u glavama djevojaka. Dragana Cvijić ne trenira od utakmice sa Larvikom, nadam se da će početi naredne sedmice, a Klara Voltering je u dobrom stanju, ali sam odlučio da je odmorim. Najveći problem predstavlja povreda Cvijić, a ostale djevojke su zdrave'', kazao je Adžić.

Najefikasnija u našem timu je bila Kamila Dalbi sa 13 golova, dok je Majda Mehmedović postigla tri pogotka.

Izabranice Dragana Adžića u petak putuju za Larvik, a u subotu će protiv norveškog tima igrati duel četvrog kola glavne runde Lige šampiona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније