Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

30. 01. 2014. 19:02   >>  19:02

PRENOS NA TVCG 2

Budućnost u subotu protiv Đera

Rukometašice Budućnosti u 15 sati letom ”Austrian airlinesa” otputovale su za Beč, odakle će autobusom nastaviti put za Đer, gdje u subotu igraju protiv mađarskog predstavnika na startu glavne runde Lige šampiona, uz prenos na drugom programu Televizije Crne Gore.

Nakon što su osvojile drugo mjesto u najtežoj grupi preliminarne faze Lige šampiona u kojoj su za protivnike imale Midtjiland, FTC i MKS Selgros Lublin, potom ostvarile tri pobjede (Lokomotiva, Podravka i Vardar) i upisale remi (Krim) u Regionalnoj ligi, izabranice Dragana Adžića spremne i u kompletnom sastavu dočekuju duel protiv aktuelnog šampiona Evrope i prvog favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

"Dosta je prošlo od posljednje utakmice koju smo igrali u Ligi šampiona i s nestrpljenjem smo očekivale nastavak takmičenja. Znamo kakav nas protivnik očekuje na startu glavne runde, jer je Đer i ove sezone prvi favorit za osvajanje trofeja. Iako neki komentarišu da gostovanje u Đeru nije toliko važno i da treba da se spremamo za mečeve protiv Krima i Larvika, smatram da treba da se na pravi način suprotstavimo i Đeru i da ostavimo što bolji utisak na tom gostovanju. Sigurna sam da ćemo već u Đeru pokazati da imamo kvalitet da igramo protiv svih i u glavnoj rundi. Nemamo pravo da razmišljamo o tome da je Đer nepobjediv, jer ukoliko odigramo na visokom nivou, možemo da se nadamo iznenađenju", kaže lijevi bek Milena Knežević.

Budućnost i Đer igrali su u finalu Lige šampiona 2012. kada je crnogorski šampion osvojio prvu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Crnogorski i mađarski tim bili su rivali u glavnoj rundi i u prošlogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu – Đer je u prvom kolu bio ubjedljiv pred svojim navijačima (27:17), ali su izabranice Dragana Adžića u Morači” ostavile sjajan utisak i namučile budućeg šampiona Evrope, koji je slavio minimalnu pobjedu (22:21).

Rivali u glavnoj rundi su još Krim i Larvik, a s obzirom na to da je Đer prvi favorit za osvajanje trofeja, realno je očekivati da će plave” upravo u duelima protiv slovenačkog i norveškog tima tražiti put do finalnog turnira Lige šampiona.

"Dueli protiv Krima i Larvika će bez sumnje biti odlučujući za prolaz na finalni turnir, ali to ne znači da u Đer putujemo sa ”bijelom zastavom”. Moramo da odigramo najbolje što možemo i to želimo u svakom meču, bez obzira na to ko je protivnik. U ovom trenutku razmišljamo samo o Đeru, a nakon toga će biti vremena da se posvetimo Krimu i Larviku", zaključila je Knežević.

Utakmica Đer – Budućnost igra se u subotu u dvorani ”Ištvan Sečenji”, čiji ja kapacitet 3.000 mjesta.

Prenos je na drugom programu Televizije Crne Gore.

(zrk.buducnost.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније