Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

09. 01. 2014. 13:35 >> 13:46

BEZ IMPERATIVA

Kastratović: Bjelorusija glavna prepreka

Pet dana prije početka Evropskog prvenstva u rukometu u Danskoj selektor Crne Gore Zoran Kastratović kazao je za Portal RTCG, da će nacionalna selekcija pokušati na svakom meču da bude prava, a da će vjerovatno meč sa Bjelorusijom, koji dolazi na kraju, odlučiti putnika u narednu fazu, jer su Hrvatska i Švedska korak ispred.

Rukometaši Crne Gore ulaze u finiš priprema za Evropsko prvenstvo u Danskoj. Pripremni period su obilježili nevjerovatni problemi sa povredama. Na početku je otkazao jedan od naših najboljih igrača Draško Mrvaljević, a onda su u toku priprema sa povredama kuburili Stevan Vujović, Mirko Milašević, Nemanja Grbović, Vasko Ševaljević, što bi bilo mnogo i za jače reprezentacije.

Ipak, selektor Zoran Kastratović i njegovi izabranici nijesu klonuli duhom, zbili su redove, vrijedno radili, sa željom da na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta ostave dobar utisak  i ujedno pokažu da to što su u borbi za plasman na EP izbacili velesilu kakva je Njemačka, nije bilo slučajno.

“Nažalost, povrede su uzele maha, međutim, radom i angažmanom u Budvi smo to nadoknadili. Imali smo velikih problema sa povredama. Stevan Vujović je operisao slijepo crijevo i Nemanja Grbović je imao hiruršku intervenciju, u Makedoniji  se povrijedio i Ševaljević“, kaže selektor Zoran Kastartović.

Ipak, on je optimista po pitanju zdrastvenog stanja i vjeruje da će svi momci biti spremni za iskušenja u Skandinaviji.

“U Dansku ću voditi samo 100% zdrave, a vjerujem da će se svi oporaviti. Ostaje da procijenimo koliko će ko od pomenutih dobiti minutažu. Vrijeme nam ne ide na ruku, ali se nadam da će do vikenda sve biti jasnije“, ističe Kastratović.

Naš selektor kaže da je vrlo zadovoljan turnirom u Skoplju, pogotovo mečom sa Makedonijom.

“Turnir u Makedoniji je trebalo da da jasniju sliku takmičarske forme. Međutim, i tamo smo kuburili sa povredama. Ipak, i pored dva poraza izuzetno sam zadovoljan, pogotovo mečom sa domaćinom. Odlično smo odigrali prvo poluvrijeme u oba pravca, bili bolji. U nastavku su došle do izražaja neke sportske, ali i nesportske stvari. Protiv Srbije smo bili loši u odbrani, u zoni 3-2-1 nije bilo dovoljno agresivnosti i bili smo kažnjeni. Na tom meču se povrijedio i Ševaljavić, pa je bilo teško i završiti utakmicu. Dobra stvar je što su mlađi igrači dobili priliku i zadovoljili“, kaže Kastratović.

Selektor je istakao da će Crna Gora pokušati na svakom meču da bude prava, a da će vjerovatno meč sa Bjelorusijom, koji dolazi na kraju, odlučiti putnika u narednu fazu, jer su Hrvatska i Švedska korak ispred.

“Daćemo sve od sebe na svakom meču, nikad se ne zna na velikim takmičenjima u jednom meču. Vidjećemo gdje će nas to odvesti. Opšti utisak je da je naša šansa meč sa Bjelorusijom, mada moram da kažem da oni imaju jednog od najboljih bekova na svijetu Sergeja Rutenku. Moramo da ga svedemo na minimum i tada će nam šanse za pobjedu biti velike. Želimo da pokažemo da nijesmo slučajno na turniru“, riječi su našeg selektora koji će Crnu Goru predvoditi na drugom uzastopnom velikom takmičenju, nakon Svjetskog prvenstva u Španiji.

On je dodao da će na šampionatu akcenat u našoj igri biti na odbrani, jer teško da Crna Gora može da igra na veliki broj golova.

“Mi smo poznati da igramo čvrstu odbranu i tako će biti i na prvenstvu. Ukoliko budemo disciplinovani, istrajni, uporni, imamo šanse da idemo dalje. Napad nije bio problem, u Skoplju smo igrali raznovrsno“, kaže Kastratović.

Naši rukometaši će trenirati do subote u Podgorici, kada idu za Herceg Novi, gdje će prenoćiti i u nedjelju ujutro krenuti za Dansku.

“Treniraćeno dva puta dnevno, biće to situacioni treninzi i rad na tehničko-taktičkim stvarima, a onda idemo za Herceg Novi, kako bi bili bliže Dubrovniku, iz kojeg 12. ujutro krećemo za Dansku“, zaključuje Kastratović.

Crna Gora će na jedanaestom evropskom prvenstvu, koje će se održati od 12. do 16. januara u Danskoj, igrati u grupi sa Švedskom, Hrvatskom i Bjelorusijom.

Srđa Vuković

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније