Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

30. 12. 2013. 18:50 >> 18:58

DESNO KRILO "LAVOVA"

Lasica: Ne plašimo se nikog

Rukometaši Crne Gore dobili su dva dana zasluženog odmora zbog novogodišnjih praznika, a već 2. januara će odraditi trening u jutarnjim časovima. Poslije vježbanja popodne će se uputiti ka Skoplju, gdje će odigrati dva kontrolna meča sa Makedonijom i Srbijom što će biti posljednje provjere pred početak Evropskog prvenstva u Danskoj koje startuje 12. januara.

Zoran Kastratović je u pripremnom periodu imao puno problema – zbog povrede je otkazao vođa Draško Mrvaljević, dok je nedjelju dana pauzirao Mirko Milašević, tako da će na poziciji srednjeg beka selektor morati da bira između rovitog Stevana Vujovića, te Bogdana Petričevića i Žarka Pejovića.

Među igračima od kojih se mnogo očekuje u Kopenhagenu je desno krilo PIK Segeda Marko Lasica.

“Tačno je da smo imali dosta problema oko sastava tima zbog povreda, te da je ovog puta podmlađena ekipa, ali smatram da nas mnogi zbog toga ne smiju unaprijed otpisivati. Nijesmo bili ni u idelnoj situaciji protiv Švedske, a posebno ne protiv Njemačke u kvalifikacijama za EP pa smo jednog takvog protivnika ostavili kod kuće”, bile su prve riječi Lasice za Handball Montenegro.

Marku se kao grom iz vedra neba pojavila situacija da bude prvo krilo u selekciji nakon što se povukao Fahrudin Melić. Protiv Njemačke kada je obezbijeđeno EP je bilo malo treme, a sada je bivši rukometaš Budućnosti i Kangasa već prekaljen igrač.

“Nije bilo jednostavno odigrati taj meč s obzirom da nijesam imao veliku minutažu u selekciji do tada. Međutim mnogo sam želio da iskoristim ukazanu priliku i drago mi je što sam dao svoj doprinos u pobjedi protiv Njemačke. Takođe bih iskoristio priliku da kažem da sam mnogo naučio od saigrača Melića koji u Parizu potvrđuje da je jedan od najboljih igrača na toj poziciji”, pohvalio je kolegu Lasica.

Švedska, Hrvatska, Bjelorusija – to je grupa “lavova” u Danskoj, a duel sa Bjelorusima će najvjerovatnije odlučiti sudbinu crvenog tima na šampionatu.

“Tačno je da nam po kvalitetu igra Bjelorusije možda najviše odgovara, ali zašto da ne probamo da iznenadimo i ostala dva rivala. To smo već uradili protiv Švedske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Upravo na tim mečevima smo pokazali da imamo tim koji se nikog ne plaši, a kada prije svega damo maksimum u defanzivi onda je sve moguće. Ne prijetimo nikome, ali se ni ne plašimo nikog”.

“Crveni” će svoju snagu provjeriti već početkom januara – na turniru u Skoplju protivnici su Makedonija i Srbija.

“Smatram da će nam mnogo značiti te utakmice. Igraćemo protiv selekcija koje će imati velike ambicije u Danskoj, tako da ćemo imati vremena da eventualno popravimo neke stvari do prvog meča sa Švedskom 13. januara”, rekao je Lasica, koji ne krije šta će poželjeti kada se kazaljke poklope 31. decembra.

“Iskreno volio bih da me u narednoj godini povrede zaobiđu, a onda i da obradujemo naciju na Evropskom prvenstvu. Uz maksimalno angažovanje svih nas nadam se da možemo nastaviti sa iznenađenjima”, jasan je Marko Lasica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније