Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

22. 12. 2013. 18:56   >>  19:21 22

NASLIJEDILE NORVEŠKU

Brazilke na krovu svijeta!

Brazil je pred oko 20.000 gledalaca u ''Areni'',savladao domaću selekciju Srbije sa 22:20 u finalu Svjetskog prvenstva i zasluženo postao prvak svijeta! U neizvjesnoj utakmici Brazilke su imale više koncentracije u završnici, a treba reći da na ovom turniru nijesu izgubile nijedan meč.

Prvo poluvrijeme je uglavnom proteklo u rezultatskoj klackalici, a za nijansu su bolje bile Brazilke. One su već na startu uspjele da steknu dva gola prednosti (3:1, pa 5:3), ali su Srpkinje serijom 3:0 preokrenule - 6:5.

Međutim, u finišu prvog poluvremena Brazilke, predvođene odličnom De Nasimento, dolaze do 13:10, a 13:11 je bilo nakon prvih 30 minuta.

Tamo gdje su stale na kraju prvog, Brazilke su su nastavile na početku drugog dijela i povele sa 16:11, ali onda se razbranila fenomenalna Katarina Tomašević. Nekoliko bravuroznih odbrana, pa sedmerac i Srbija za tili čas hvata priključak - 16:15!

U posljednjih deset minuta ušlo se rezultatom 19:17 za Brazil, ali tek tada počinje prava drama!

Prvo je Katarina Krpež posle sjajne kontre smanjila na 19:18, a nešto kasnije Jelena Nišavić donosi izjednačenje - 19:19!

Međutim, Brazilske nijesu klonule duhom, naprotiv. U narednom napadu prekidaju negativnu seriju i vraćaju vođstvo - 20:19, a onda, na tačno tri minuta do kraja, Dragana Cvijić je iznudila sedmerac, koji u gol rutinski pretvara Andrea Lekić - 20:20!

Navijače u ''Areni'' je utišala Nunjez - 21:20 za Brazil!

Potom je Cvijić promašila zicer i to je bio početak kraja Srbije. Brazilke postižu još jedan gol na minut do kraja i domaća selekcija više nije mogla da se vrati…

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније