Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

16. 12. 2013. 22:27 >> 00:09
17

DRAMA U "ARENI"

Gol u posljednjoj sekundi odveo Srbiju dalje

Srpske rukometašice, nakon drame u finišu, savladale su Južnu Koreju i plasirale su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Takođe, Norvežanke su danas bile bolje od Češke, a ranije danas plasman su izborile i selekcije Mađarske i Brazila.

Srbija je do 56. minuta cijelo vrijeme imala prednost, koja je u prvom poluvremenu iznosila i četiri razlike. Na pauzu su Srpkinje otišle sa plus 1.

U nastavku prednost je rasla i do šest golova 20:14, ali Korejke uspijevaju da izjednače i tako se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Rju je na 12 sekundi prije kraja postigla gol za 27:27, mislilo se da će se igrati produžeci, ali je Jelena Erić, svojim jedinim pogotkom na utakmici, u posljednjoj sekundi donijela Srbiji prolaz dalje.

Damaćin tuirnira u narednom kolu igraće protiv selekcije Norveške, koja je bila ubjedljiva protiv Češke 31:21.

 

Brazilke su pobijedile Holađanke 29:23 (16:14) i tako ponovile uspjeh sa prošlog Svjetskog prvenstva.

Južnoamerikanke nijesu imale većih problema, najbolja je bila Ana Rodriges sa sedam pogodaka, Eduarda Amorim postigla je šest, a Alešandra Nasimento pet.

U prvom meču dana Mađarska je nošena podrškom svojih navijača u Novom Sadu rutinski savladala Španiju 28:21 (17:12).

Najefikasnije u redovima Mađarske bile su Gerbic sa šest, Začik sa pet i Bognar sa četiri gola, dok je Marta Lopez postigla sedam za Španiju.

Preostalo je da se sazna koje još dvije selekcije će se naći u četvrtfinalu. 

Plasman u četvrtfinale juče su izborile rukometašice Njemačke, Francuske, Poljske i Danske.

Parovi četvrtfinala:

Brazil - Mađarska
Danska - Njemačka
Poljska - Francuska
Norveška - Srbija

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније