Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

13. 12. 2013. 09:40 >> 09:45
9

IMALA LOŠ DAN

Bulatović: Žao mi je što smo izgubile zbog mene

"Već danas sam mnogo bolje što se tiče udarca u leđa i srećom da je sve dobro prošlo, ali nijesam što se tiče rezultata protiv Francuske", kazala je Katarina Bulatović dan poslije poraza od "trikolora".

Nakon super duela Crne Gore i Francuske u grupi A su se stvari zakomplikovale uoči posljednjeg kola.

Tok meča je bio takav da se očekivala sigurna pobjeda naših "lavica", međutim tako je to u sportu – Francuska je prvi put povela 20 sekundi prije kraja kada je Sinjate poslala loptu iza leđa Sonje Barjaktarović i dobila je utakmicu (17:16).

Sada je našim damama neophodna pobjeda protiv Holandije večeras od 20 sati i 45 minuta, da bi u najgorem slučaju bile druge, međutim ukoliko Južna Koreja savlada Francusku s najmanje dva gola razlike „crvene“ bi bile prve. Ima još dosta kombinacija u slučaju da Holandija slavi protiv „lavica“, ali o tome u našem taboru gotovo da niko ni ne razmišlja.

Iako treba gledati naprijed, s obzirom da se prvenstvo nastavlja već danas, jednostavno je potrebno napraviti analizu proteklog meča. Francuski stručnjak je odlično odradio domaći zadatak – napravio je samo „copy-paste“ što se odbrane koju forsira Dragan Adžić tiče i praktično da je meč dobio našim najjačim oružjem. Neutralisao je Katarinu Bulatović i Milenu Knežević, takođe su i krila bila odsječena, dok pivoti nijesu mogli da pipnu loptu, a isto je bilo i na drugoj strani.

Koliko se tvrdo igralo najbolje govori rezultat nakon prvih 20 minuta (4:4). Lejno se na drugoj strani razbranila, igralo se gol za gol, a onda je uslijedio uzbudljiv finiš gdje su se mnogo bolje snašle dame u plavim dresovima. Katarina Bulatović na minut i po prije kraja promašuje sedmerac, a Sinjate 20 sekundi prije kraja nakon odbijene lopte postiže gol.

Lako je biti general poslije bitke, ali malo čudi situacija da naša selekcija posljednjih 20 sekundi nije igrala sa "markerom" – igračem više. Bulatović je ponovo šutirala, ali je nakon duela sa Pino završila na parketu. Po njenoj grimasi na licu činilo se da je povreda teže prirode, odmah je prebačena u bolnicu, ali na sreću Katarina se osjeća dobro i vjerovatno će biti u sastavu za meč sa Holandijom.

"Već danas sam mnogo bolje što se tiče udarca u leđa i srećom da je sve dobro prošlo, ali nijesam što se tiče rezultata protiv Francuske", bile su prve riječi Katarine Bulatović za Handball Montenegro.

Naši bekovi – Katarina i Milena su imale zaista loš šut – čak 18-3, od čega je Kaća promašila i dva sedmerca, ali je svjesna da je njena loša partija skupo koštala selekciju.

"Svjesna sam da sam loše odigrala. Sa mojom bar malo boljom igrom sigurno bi pobijedili. Ostale cure su super odigrale i mnogo mi je žao što smo izgubile zbog mene", kazala je rukometašica Đera.

Kaća je već na ranijim takmičenjima pokazala da je klasa tako da je to vjerovatno za nju bio samo loš dan.

"Nadam se da ću biti dobro i da ću moći da pomognem saigračicama i da se iskupim za onako lošu partiju. Svako može da ima loš dan, a ja ću se truditi da se onakav više ne ponovi", rekla je Bulatović.

Francuska je odigrala kvalitetnu odbranu, šta ukoliko i Holandija postavi istu?

"Mislim da tako u napadu ovog puta ne možemo odigrati. Tačno je da je Francuska igrala agresivnije nego inače, ali smo i mi tome dosta doprinijele. Protiv Holandije će biti teško, ali sam sigurna da ćemo odigrati još bolje u napadu i iskreno se nadam da ćemo slaviti", istakla je Bulatović.

Da li razmišljate o protivniku u osmini finala. Kako sada stvari stoje idete na Srbiju?

"Mislim da će se obije tabele znatno promijeniti nakon posljednjeg kola. Ne razmišljamo previše o narednom protivniku, želimo samo da uspješno završimo meč sa Holandijom pa ćemo onda pričati o sljedećem protivniku", poručila je Bulatović.

Svoje viđenje meča imala je i Radmila Petrović koja je bila skroz odsječena protiv Francuske.

"Takva je igra bila da nijesmo dobijale mnogo lopti na krilima. Francuska je odigrala kvalitetno u defanzivi, ali i mi tako da se te strane ne možemo biti nezadovoljni. Ovaj poraz nas jednostavno ne smije poremetiti da skrenemo sa pravog puta . Smatram da smo dovoljno iskusne, kvalitetne i psihološki jake da izdržimo ovaj poraz, da se uzdignemo i da budemo prave već na narednom meču sa Holandijom", kazala je Petrović.

(handballme.me)

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније