Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

11. 12. 2013. 10:39   >>  10:39 2

SVJETSKO PRVENSTVO

Francuska pravi ispit za "Lavice" (RTCG2)

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore večeras u Beogradu igra protiv Francuke utakmicu četvrtog kola A grupe Svjetskog prvenstva u Srbiji.

Obje selekcije u prva tri kola ostvarile su maksimalan učinak. Crnogorske rukometašice savladale su Južnu Koreju (24:22), Kongo (35:9) i Dominikansku Republiku (33:19).

U "crvenom" taboru svjesni su da je meč sa Francuskom pravi test pred nastavak turnira.

"Francuska je odlična selekcija. Dobili su selektora kojeg je i u muškom rukometu krasila agresivnost u odbrani tako da je on to on odmah prenio na djevojke i igraju nemjerljivo agresivnije nego što su igrale kod prošlog selektora. Biće to težak meč i pravi i prvi test na ovom šampionatu", kazao je crnogorki selektor Dragan Adžić, prenosi Handball Montenegro.

Najiskusnija u našoj reprezentaciji Ana Đokić kazala je da ono pravo počinje tek od večeras i da će upravo duel sa Francuskinjama odlučiti koji će tim sa prvog mjesta u grupi A dočekati osminu finala.

"Duel sa Dominikanskom Republikom poslužio je za uigravanje za mečeve sa Francuskom i Holandijom. Iako smo u prvom meču imali jakog protivnika mogu reći da od danas počinje ono pravo i dok smo tu biće rat. Nema više opuštanja, nema više kalkulacija, razmišljanja, nema više ničega. Svaku utakmicu moramo igrati maksimalno odgovorno i angažovano. Biće teško, Francuska je u izmijenjenom sastavu, novi trener, novi stil igre, dosta novih igrača. Prepoznatljivo je da igraju dobru odbranu i da imaju odličnu polukontru. Francuska je na Olimpijadi bila jedna od najjačih i kandidat za medalju, da je nijesmo mi izbacili ona bi sigurno uzela medalju", poručila je Đokić.

Ona je dodala da je najveći kvalitet Francuske jak kolektiv, kao i našoj selekciji, i ako žele do dva boda moraju odigraju staru odbranu sa Evropskog prvenstva.

Meč počinje u 20 sati i 30 minuta, diretan prenos možete pratiti na Drugom kanalu TVCG.

Što se tiče ostalih duela u grupi A, u 16 sati počeće duel Južne Koreje i Dominikanske republike, dok će se u 18 sati i 15 minuta sastati Holandija i Kongo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније