Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

M.M.

29. 11. 2021. 09:44   >>  23:50 1

ZA RUKOMETAŠICE

Sve vijesti sa Svjetskog prvenstva samo na TVCG

Svjetsko prvenstvo za rukometašice u Španiji počinje sjutra. Naše rukometašice prvu utakmicu igraju 3. decembra. Ekipa TVCG putuje za dva dana, a sportski novinar Danilo Petrović će svakog dana izvještavati sa terena, donositi najsvježije informacije, reakcije i utiske.

"Veoma smo spremni za izvještavanje sa terena, za dva dana putujemo u Španiju. Mi ćemo biti prije naših rukometašica, ja i kolega snimatelj, pošto su naše djevojke u Švedskoj, gdje su odigrale dva kontrolna meča protiv tamošnje reprezentacije, takođe učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva, i 2. decembra, dan pred utakmicu putuju za Španiju", kazao je Petrović.

Igraće se u Granoljersu, gradiću pored Bareselone u Kataloniji, i očekuje nas jedno zanimljivo prvenstvo 32 reprezentacije u četiri grada smještena..

"Imaćemo jednu talentovanu reprezentaciju, ovog puta u Španiji, nešto drugačije u odnosu na prethodne šampionate", kazao je Petrović.

Crna Gora u Španiju putuje kao petoplasirana sa prethodnog Svjetskog prvenstva u Japanu, što je, kako kaže, najbolji rezultat za naše rukometašice u istoriji kada je riječ o mundijalima.

"Ovog puta će biti drugačiji, fali mnogo igračica, ali ja volim da se uvijek govori o djevojkama koje su tu i koje mogu da daju svoj doprinos, mnogo je mladih djevojaka, ali tu je Jovanka Radičević kao kapiten, kao jedna od najboljih desnih krila, i najbolje na svijetu predvodi tu mladu reprezentaciju, uz nju tu je još nekoliko igračica koje igraju na visokom nivou, ambicije nisu previsoke ali može da se dođe do pobjede iako je grupa izuzetno teška, prvi protivnik je 3. decembra-reprezentacija Slovenije", poručuje Petrović.

Isitče da tamo naše djevojke čeka susret sa jednim poznatim licem, Draganom Adžićem, koji je selektor Slovenije posljednjih nekoliko godina, i koji je zaslužan za najveće uspjehe u našem ženskom rukometu.

Uz to naše djevojke igraće sa Francusokm koji je Olimpijski šampion, izuzetno kvalitetna reprezentacija i sa najboljom afričkom reprezentacijom godinama unazad - Angolom.

Očekuje nas, kaže Petrović, veliki izazov, jedna pobjeda moguće da će biti dovoljna za prolazak u glavnu fazu pošto tri reprezentacije iz grupe idu u glavnu fazu, gdje će naše djevojke ukrstiti sa grupom B.

"Još jedna teška grupa, teško ukrštanje, nema prostora za kiks, ali eto jedna pobjeda mogla bi da donese drugu fazu i još tri utakmice za ove mlade djevojke i to je bio cilj naše selktorke i predstavnika našeg saveza, da bi djevojke stekle iskustvo pred Evropsko prvenstvo, koje ćemo 2022. organizovati sa Sjevernom Makedonijom i Slovenijom", kazao je Petrović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније