Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

05. 12. 2013. 13:06 >> 13:07
4

CILJ - MEDALJA

Sjutra počinje SP, "Lavice" u subotu

Utakmicom između domaćina, Srbije i Japana u Nišu zvanično će sjutra početi 21. Svjetsko prvenstvo za rukometašice, na kojem će nastupiti i reprezentacija Crne Gore.

Crna Gora će drugi put igrati na šampionatu, nakon što je debitantski nastup, prije dvije u Brazilu, završila u osmini finala.

Zvanične evropske šampionke igraće u A grupi, u Beogradu, sa Francuskom, Holandijom, Kongom, Dominikanskom Republikom i Južnom Korejom, koja će im biti i rivalke na startu takmičenja, u subotu u 14 sati i 45 minuta.

U B grupi igraće Srbija, Danska, Brazil, Japan, Kina i Alžir, u C grupi rivalke će biti Norveška, Poljska, Angola, Španija, Argentina i Paragvaj, a u D grupi Mađarska, Njemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija.

Po propozicijama, četiri najbolje selekcije iz sve četiri grupe, poslije pet odigranih kola, izboriće plasman u osminu finala.

 

U razgovoru za zvanični sajt Svjetskog prvenstva, serbia2013.com desno krilo naše selekcije Jovanka Radičević govorila je o predstojećem turniru u Srbiji. Kao aktuelni prvak Evrope, olimpijski vicešampion, Crna Gora je jedan od glavnih kandidata za najviši plasman, za jednu od medalja.

Povratak na mjesto uspjeha, u Beograd, gdje su "crvene" prošlog decembra osvojile evropsko zlato, svakako da budi fenomenalna osjećanja.

"Sjajno je kada znate da se vraćate u halu gdje ste osvojili Evropsko prvenstvo. To je bio jedan poseban doživljaj u mojoj karijeri. Vraćamo se kao evropske šampionke u Beograd, a pruža nam se mogućnost da na istom mjestu napravimo još jedan veliki uspjeh", kazala je juče Radičevićka.

Ona je kazala da je svjesna kakva ih iskušenja čekaju u grupi.

"Svakako da će meč sa Korejom biti najteži, jer je prvi. Uvijek su mečevi na otvaranju najteži na fizičkom i psihičkom planu, a povrh svega i sama činjenica da Koreja ima drugačiji stil igre od evropskog, govori u prilog tome da neće biti lako. Dobro smo se spremili. Tu su i Holandija, odnosno, Francuska. Biće mnogo teško osvojiti prvo mjesto u grupi", smatra Radičevićka.

Ona je dodala da očekuje veliku podršku sa tribina da budu sa njima od početka do kraja turnira.

Titulu šamniona Evrope brani Norveška, koja je prije dvije godine u finalu savladala Francusku 32:24. Bronzano odličje u Brazilu osvojila je Španija, koja je tada na putu do četvrtfinala zaustavila Crnu Goru.

Najviše uspjeha na šampionatima svijeta ima Rusija koja je četiri puta osvajala šampionski trofej. Po tri puta prvakinje svijeta bile su rukometašice SSSR–a i Istočne Njemačke, dok je dva puta šampionski trofej osvajala Norveška. Zlatno odličje po jednom osvajale su Mađarska SFR Jugoslavija, Francuska, Danska, Rumunija, Čehoslovačka, Njemačka, Južna Koreja, Austrija, Španija i Zapadna Njemačka.



















 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније