Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

P.R. [ zrkb.me ]

19. 09. 2021. 21:08   >>  21:06 1

POPOVIĆ

"Ponovo smo primile veliki broj lakih golova"

Budućnost Bemax je ponovo primila veliki broj golova, pa je bilo nedovoljno i to što je napad bio na visokom nivou, kazala je trener Bojana Popović.

Rukometašice Budućnost Bemaksa poražene su danas u Podgorici od Borusije iz Dortmunda 34:29 (18:15), u utakmici drugog kola A grupe Lige šampiona.

Popović je ponovila da njene izabranice moraju da podignu nivo igre u odbrani u narednim mečevima, a ističe da su u prva dva meča nove sezone odskočile Valerija Maslova i Tatjana Brnović.

"Nijesam zadovoljna izdanjem u odbrani, ponovo smo primile veliki broj lakih golova. Borusija sjajno trči, to smo znali i nakon duela iz prošle sezone, jer smo u 'Bemax areni' primile 18 lakih golova, ali smo tada uspjeli da dođemo do dva boda. Pokušali smo sa izmjenama u odbrani, igrali smo 6-0 i 5-1, nastojali da budemo agresivniji i protivnika natjeramo na grešku, ali nijesmo uspjevali, jer je Borusija lako dolazila do šansi. Postigli smo 29 golova i to je dobar segment naše igre, mogli smo da damo i više od 30 da nije bilo nekih promašenih zicera, ali to nije poenta. Ključna je odbrana i vraćanja u odbanu, to je segment na kojem moramo da radimo, kako bi bile bolje u narednim mečevima", istakla je Popović.

Poslije dva poraza u duelima protiv direktnih konkurenata za šesto mjesto u grupi, "plave" će protiv znatno jačih rivala (u grupi su još i Brest, Rostov, Ferencvaroš, ĆSM Bukurešt i Esbjerg) juriti plasman u nokaut fazu.

"Nijesmo mogli da postavljamo ciljeve prije početka sezone, jer imamo mlad tim koji nije imao vremena da se upozna, niti je bilo prilike da steknem sliku o tome koliko može koja igračica. Naša želja je bila da budemo na maksimalnom nivou u prva dva meča i pokušamo da iznenadimo protivnike, nijesmo uspjeli, ali nastavićemo da se borimo i gradimo našu igru. Sigurna sam da imamo potencijal, ali potrebno je vrijeme i strpljenje da dođemo do nivoa kada će se znati ko šta radi i koliko možemo da očekujemo od svih igračica. Nemoguće je sve povezati za mjesec, naročito ne mlade igračice", dodala je Popović.

Popović ističe da su u prva dva meča, sa potpuno izmijenjenim i podmlađenim sastavom, odskočile Valeija Maslova i Tatjana Brnović.

"Maslova odrađuje dobar posao u oba pravca, iako u napadu može i bolje, na tome ćemo raditi kako bi bila još bolja u nastavku sezone. Ona je na pravom putu da postane vrhunski igrač. Brnović je igračica kja uvijek vuče ekipu naprijed i maksimalno odrađuje svoj posao. I ostale djevojke moramo da povučemo, kako bi bile skoncentrisane tokom svih 60 minuta i kako bi dale veći doprinos igri tima", zaključila je Popović.

Budućnost će u trećem kolu, 26. septembra, biti gost danskog Esbjerga.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније